Yazılıma başlamak

mrflex

Picopat
Selam. Hem masaüstünde uygulama hem web sitesi hem de mobilde uygulama yapmak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla JavaScript diliyle bunları yapabiliyorum sanırım. JavaScript ile yazılıma başlamak için uygun dil mi ve yukarıdakileri JavaScript ile yapabilir miyim? Yanlış bir bilgim varsa düzeltiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
React, Vue.js gibi Framework'ler ile rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
Ancak başlangıç için JavaScript'in uygun bir olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Ben önce C# sonra HTML ve CSS öğrendikten sonra Javascript'e giriştim önceden öğrendiğim dillerin mantığı ile JS yakın olduğundan öğrenmem çok kolay oldu hem HTML ve CSS bilmeden Web Sitesinin neresine JS yazacağını bilemezsin o yüzden direkt JS'den başlamak Roines'in dediği gibi sağ kulağını sol elinle tutmaya benziyor.

Ben olsam yine eskiden yaptığım gibi önce C# ile Windows Form App yazardım. Onun mantığını öğrendikten sonra diğer diller çok daha iyi öğreniliyor hem diğer C - C++'lardan daha yetenekli ve yazması kolay yani nazaran güncel. Misal C# ile Calculator - Timer gibi şeyler yap.

Hocam @Girdap hocamın önerdiği gibi C# çok iyi başlamak için ama siz Java C++ C gibi dillere de başlıyabilirsiniz. JavaScript öğrenince bir şey yapamayacaksınız(çok bir şey) o yüzden masaüstü programlama dilleri sizin değişkenleri koşul ifadeleri döngüler vs. daha iyi anlamanızı sağlar.

Hocam @Girdap hocamın önerdiği gibi C# çok iyi başlamak için ama siz Java C++ C gibi dillere de başlıyabilirsiniz. JavaScript öğrenince bir şey yapamayacaksınız(çok bir şey) o yüzden masaüstü programlama dilleri sizin değişkenleri koşul ifadeleri döngüler vs. daha iyi anlamanızı sağlar.
Çok falza bir şey yapamayacak mı(!) Bu uygulamalar ve daha niceleri javascript ile geliştirildi.
1682844225708.png

Oysa soru çok basitti. JS yazmayı biliyor musunuz? Keza cevap evet ise sizin yukarıda verdiğiniz örnek uygulamaları benim size sıfırdan ''Hadi yazın o zaman'' demem ile sizin bu uygulamalar Javascript ile geliştirildi demeniz arasında bir fark yok. Yeni öğrenen adam JS öğrendikten sonra ne yapabilir ? Web Sitesine ilk 3 ay hesap makinası gömebilecek sadece ki yanında başka bir şey bilmezse ilerletebilecek altyapıyı da kendinde bulamayacak. Ofansif almayın.

Oysa soru çok basitti. JS yazmayı biliyor musunuz? Keza cevap evet ise sizin yukarıda verdiğiniz örnek uygulamaları benim size sıfırdan ''Hadi yazın o zaman'' demem ile sizin bu uygulamalar Javascript ile geliştirildi demeniz arasında bir fark yok. Yeni öğrenen adam JS öğrendikten sonra ne yapabilir ? Web Sitesine ilk 3 ay hesap makinası gömebilecek sadece ki yanında başka bir şey bilmezse ilerletebilecek altyapıyı da kendinde bulamayacak. Ofansif almayın.
Sorudaki kelime yanlış yazılmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı