Rehber Yazılıma başlangıç

İşin hali hazırda yıllardır içindeyim, eleştirini düzgün bir şekilde yaptığın sürece hiçbir sorun yok her uzun yazılan yazıya eleştiri yapmayalım diye bir şey mi olur?

Kaldı ki yukarıda ki çoğu bilginin hiçbir kötü yanı bulunmamakla beraber kulaktan doğma bilgilerle de alakası yok, hatta hiçbiri kişisel bir yoruma dayanmıyor nesi yanlış olabilir? Kendi fikrimi kattığım tek nokta İngilizce öğrenilmesi. Algoritma konusundan bahsedeceksen o konuda ne söylersen söyle kesinlikle algoritma öğrenilerek başlanılması gerek.

Üstelik, yazılım sektörü edebiyat değil, futbol değil, daha bir çok örnek verebilirim ama sektörün içinde olmayan veya daha basite indirgemem gerekirse hiçbir şekilde yazılım bilmeyen birisi nasıl bu denli tavsiyeler verebilir dostum? Ne saçmalıyorsunuz anlamış değilim sizinkine benzer bir yorum daha yazılmış.



Halbuki bayağı faydalı bir yorumun vardı tavsiye içeriyordu üstelik alıntı da içermiyordu sorumsuz moderatörlerden birisi silmiş olmalı.

Android Studio'nun yanına bir de Docker aç o zaman partiyi izle
Dostum moderatörler teker teker yorumunu siliyor, haberin olsun. Bir iletişime geç istersen.
 
Son düzenleme:
Devamı gelir mi?
 
Devamı gelir mi?
Bu foruma daha rehberle ilgili bir içerik gireceğimi sanmıyorum dostum.

Burnumdan getirdiler, Algoritma ile başlamanın, İngilizce öğrenmek adına şeyler söyledim, yazım kuralı basit olan dillerden başlanmasını önerdim, yine de saçma sapan yorumlar geldi, sanırım birileri daha iyi yöntemler biliyor ama bunu halka açıklamak istemiyorlar.
 
Benim anlamadığım tasarım öğrenmeden web geliştirme yapılabilir mi? Ya da web geliştirme yaparken elimize bulunan tasarımı nasıl koda dökeceğiz. Yani sitelerdeki çoğu şekilli butonlar veya açılır kapanır şeyler resim mi yoksa yazılımla mı yapılıyor?
 

Front-End geliştirmenin kendisi zaten "tasarım" olayından oluşuyor. İşleyiş adına hiçbir kod bulunmaz sayfanın ön yüzünde, sadece CSS, JavaScript veya belirli kütüphanelerin çağırma elemanları bulunur. Ve tabii SEO (arama motoru optimizasyonu) bulunur. Geri kalan her şey tasarımdan ibarettir.

Zaten tam anlamıyla Front-End geliştiricisi isen Photoshop programlarına hakim olmalısın.

Butonlara gelirsek açılır kapanır olması veya efekt kısmını CSS ile hallediyorsun, ancak butonun özel bir tasarımı varsa onu da belirli kodlarla butonuna oturtabiliyorsun.

örnek.

CSS:
.button {
 background-color: #4CAF50; /* Green */
 border: none;
 color: white;
 padding: 15px 32px;
 text-align: center;
 text-decoration: none;
 display: inline-block;
 font-size: 16px;
}

Burada HTML içerisinde oluşturulan bir Button'ın CSS içinde ki temel ayarları, arka plan rengi, kenar çizgisinin olup olmayacağı, rengi, yazının konumu gibi basit şeyler buradan ayarlanıyor.
 
Konuyu dağıtmadan, çoğu insanın da bu soruyu kendisi için merak ettiğini düşünerek şunu sormak istiyorum: Bilgisayarla alakasız bir bölümden mezun oldum (lisans + yüksek lisans). Bir sene oturup backend developer olmak için udemy, kurslar vs. kendimi geliştirsem, bu bir senenin sonunda şirketlere başvurduğum zaman "Senin mezuniyetin farklı, becerilerin bizi ilgilendirmiyor, bize diploma lazım." derler mi? Mesela, yurt dışı bir firma için remote çalışmak hoş olurdu.
 

Hocam rehberde de bahsettim bundan.

Portfolio'n ne kadar geniş olursa, yaptığın siteler, panellerin, bildiğin dil ve kütüphane sayın ne kadar olursa o kadar avantajlısın. Bu başvurduğun şirkete göre değişir, ancak yazılım ile alakalı iş başvurularında önce ne bildiğin, sonra hangi okulu okuduğun veya okuyup okumadığın sorulur.

Açıkçası zengin bir bilgi birikimin varsa okulu dert etmene gerek yok, ancak ben yine de okul okunması taraftarıyım kaliteli bir okul bir yazılımcıya çok şey katabilir. Fakat sen halihazırda lisans ve yüksek lisans mezunu olduğun için şuan bence gelişimine odaklanman daha iyi olur.

Endişen için örnek vermem gerekirse aynı liseden mezun olduğum bir dostum psikoloji bitirmesine rağmen şu an Full stack developer olarak bir şirkette çalışıyor.
 
Bu konuda yardımcı birçok kütüphane bulunmakta. Çinli abilerin yaptığı antD kütüphanesine bakabilirsin.
Kod:
<Button> </Button>
yazıyorsun, o sana kütüphanedeki CSS'i de içinde hazır olan güzel görünümlü bir buton ekliyor. Gibi gibi.

Frontend sadece tasarımın yanı sıra backendden veri çekme işini de yapar. Tasarımı yapan UI Developer'dır. Frontendci tasarımı koda döker ve backendden veri çeker.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…