Yazılıma baştan başlamam lazım mı?

RSK06

Hectopat
Daha fazla  
C++ ile başladım fakat düzgün çalışmadığım ve düzensiz olduğum için yarım yamalak gittim, şu anda yazılımcı tanıdıklarım bana güzel 2 tane site önerdi ve sertifika alabileceğim siteler.
Çalışacağım sitenin düzenine göre bu şekilde ilerleyeceğim. Bunları başarılı bir şekilde tamamlarsam harvard sertifikası alacağım yani çok aşırı iyi bir şey olmasa da harvard :D siz ne düşünüyorsunuz?

C++ ile başladım fakat düzgün çalışmadığım ve düzensiz olduğum için yarım yamalak gittim, şu anda yazılımcı tanıdıklarım bana güzel 2 tane site önerdi ve sertifika alabileceğim siteler.
Çalışacağım sitenin düzenine göre bu şekilde ilerleyeceğim. Bunları başarılı bir şekilde tamamlarsam harvard sertifikası alacağım yani çok aşırı iyi bir şey olmasa da harvard :D siz ne düşünüyorsunuz?
Bence arkadaşların haklı.

CS50 güzel bir kurs ama yüzeysel olarak anlattığı için kod yazarken kendini bir şeyden habersiz gibi hissedebilirsin. CS50 bittikten sonra yol seçmen gerekli, yazılımın hangi yönünden devam edeceğini seçeceksin. Ondan sonra o alandan devam edeceksin. CS50'nin amacı aslında biraz daha bence bilgisayar bilimlerini isteyen herkese daha da sevdirmek.

CS50 güzel bir kurs ama yüzeysel olarak anlattığı için kod yazarken kendini bir şeyden habersiz gibi hissedebilirsin. CS50 bittikten sonra yol seçmen gerekli, yazılımın hangi yönünden devam edeceğini seçeceksin. Ondan sonra o alandan devam edeceksin. CS50'nin amacı aslında biraz daha bence bilgisayar bilimlerini isteyen herkese daha da sevdirmek.

Sizce buradan mı başlayayım yoksa CS50 ile mi başlayayım ilk önce benim en çok hoşuma Python gitti gibi.

Tavsiye almadınız sanırım hayatınızda, daha bilgili insanlardan tavsiye istiyorum fakat senin gibi geri insanlar maalesef böyle cevap verebiliyor.

Klasik Türk insanının toksik davranışlarından birini görüyorsunuz. Evet evet tam şuanda burada. Gözlerinizin önünde. Eğer kaçırdıysanız lütfen üzülmeyin. Bu tür toksik davranışları her an sergileyebilirler. Sadece izlemeye almanız yeterli!

CS50 çok güzel bir ders ve veren hoca şahane bir hoca. Dersin sınırsız kaynağı var, anlamadığın her noktada yardım bulabilirsin. Fakat dersin tanımı bilgisayar bilimlerine giriş. Yazılıma giriş değil. Diğer programlamaya giriş videolarındaki gibi ayrıntılı bir anlatım bekleme. Zaten konu başlıklarından da görüleceği üzere sadece C görmüyorsunuz. Başlangıç için bir parça zor gelebilir, zorlanırsan da ertelersin zaten. Fakat mutlaka şans verilmeli. Free Code Camp linkinde Responsive Web Design yazıyor. Ona başlarsan HTML & CSS öğreneceksin. Başlangıç için bence kolay bir nokta.

Hocam burada temel öğrendikten sonra istediğiniz bir alanda iş görür bir dil öğrenmeniz de gerekiyor. Bence dil seçmek yerine alan seçin bu konuda. Örneğin ben oyun yapmak istiyordum ve bu yolda C# öğrenmeye başlamıştım.
Ancak profesyonel bir işte çalışmak istiyorsanız sertifikalar pek etkili olmuyor. Nerden alırsanız alın tabi ki fena değiller ama şu yüzden etkili olmuyor. Ben bir dili biliyorum demek yetmiyor. İnsanlar size ne yaptınız bu dilde diye soruyorlar. Örneğin oyun firmaları mülakatlarda sizin oyunlarınızı inceliyor ve muhtemelen demo bir oyun yapmanızı istiyor. Bu temel dersleri bitirdikten sonra istediğiniz alanda olan dili seçip o alanda bir şeyler üretmeye başlayın. Her takıldığınızda internette nasıl yapılır diye araştırıp kendi kendinize devam edin projenize. Aklınıza gelen özellikleri projenize eklerken onun nasıl yapıldığını da öğrenmiş olacaksınız zaten. Ortaya çıkan proje de somut bir şey olacağından size bayağı fayda sağlar iş vs durumlarında da

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı