Yazılıma giriş için laptop önerisi

Hep çalışma bilgisayarlarına bakmışsınız, acaba biraz oyuncu tipi laptop modellerine mi baksanız?
Oyunla hiç işim olmadığı ve olmayacağı için bakmamıştım. Faydası olur derseniz bakarım tabii.
Bir üstte de yazdığım gibi oyunla pek alakam yok. Hatta o kadar yok ki bu örneklerdeki bilgisayarların zorlanacağı bir oyun oynamam imkânsıza yakın. Model tavsiyesi alabilirim zahmet olmazsa. Hepsine bakacağım.
Çok teşekkürler, inceleyeceğim.

Direkt iş odaklı baktığımızda MacBook çok daha iyi olacaktır hocam. Bütçe de belirtir misiniz?
Şunu da eklemek istiyorum M1 Air modellerde fan olmaması göz korkutmasın, render alınmayacak sonuçta, en baba ısındıran Simulator olur. Oda Mobile çalışacaksanız. Isındıran derkende Gaming PC kadar asla ısınmıyor(render dışı)

Mac dünyasına çok yabancı olduğum ve yazılım olayında henüz giriş seviyesinde bile olmadığım için Mac'den çekiniyorum biraz. Bir de aşşşırı pahalı olması da etkiliyor tabii.
Valla genel olarak 10-15 bin TL arası laptoplara baktım şimdiye kadar. Bundan fazlası, kendini çok uzun zaman boyunca amorti filan da etmeyeceğini düşünürsek beni zorlar.

Hocam ben sana bilgimi paylaşayım sende araştırırken bunları baz al.
-Ram, gözümde en önemli parçadır yazılım için tavsiye ettiğim 16 GB ramler CL süresi düşük tercih ederseniz sizin için daha rahat olacaktır.
-SSD, SSD’siz bir cihaz tercih etmeyin hocam. Okuma ve yazma hızı yüksek olan modellere bakın ve en az 256 GB olsun.
-İşlemci, hocam oyunla alakam yok dediğin için sana tavsiyem normal ekran kartlı ve buna nazaran daha güçlü bir işlemcisi olan model tercih etmen. Tavsiye olarak en güncel çıkan işlemcili laptopları tavsiye ederim. AMD ve İntel ikisinin de en güncel sürümleri yani piyasa çıkış tarihleri en geç olan modellere bakabilirsiniz.
-Ekran Kartı, Hocam eğer oyun programlama gibi işlerle uğraşmayacaksan çok güçlü bir ekran kartına ihtiyacın yok ama yine de seni yarı yolda bırakmayacak yine aynı şekil NVDİA, AMD orta seviye ekran kartlı modellere bakmanı tavsiye ederim.
-HDD, Çok fazla dosyalama ve veri yedekleme gibi işler olmayacaksa hocam en az 250 GB bir HDD' de yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Tavsiyelerim bunlar olur, araştırırken bunları baz alırsan daha iyi bir seçim yapacağını düşünüyorum. Bilgili arkadaşlar da yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

8 GB RAM'e sahip MacBook modelleri dahi 15.000 TL'den başlıyor. Ben sizin yerinizde olsam hafif oyuncu bilgisayarı tercih ederim, doğal olarak RAM ve işlemci güçlü olur.

Hocam çevremde ne kadar Mac kullanan varsa hepsi 2. el aldı. Gerek M1 işlemci gerek eski intel. Hepsi de MacBook Pro aldı. 15k civarlarına. Asla korkutmasın OS sistemler asla yarı yolda bırakmaz.
8 GB RAM'e sahip MacBook modelleri dahi 15.000 TL'den başlıyor. Ben sizin yerinizde olsam hafif oyuncu bilgisayarı tercih ederim, doğal olarak RAM ve işlemci güçlü olur.
Hocam 8GB RAM miktarı az falan mı zannediyorsunuz Mac tarafında ? İş için kullanılacak diyoruz sen hala Ram ve İşlemci gücü diyorsun. M1 işlemci güçsüz mü şimdi? Apple tarafı her zaman iş odaklıdır. İş için daha iyisini bulamazsın. İstersen 32 GB RAM kullan.

Örnek bu cihazı tercih ederdim;

Tabii ki MacBook her zaman daha iyi ama arkadaşın bütçesi 15 bin. Bu fiyata 13 inç MacBook Air var (yok bile).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…