Yazılıma nasıl adım atılır?

Para için yani profesyonel olarak düşünüyorsunuz diye anlıyorum, diğer arkadaşların dediği gibi temel şeyleri öğrendikten sonra o bahsettiğiniz freelancer ilanlarını incelersiniz. Freelancer olarak genellikle frontend geliştirme yani site arayüzü için ilanlar oluyor diye biliyorum, o noktada ilanları inceleyip en çok istenen özellikler ne ise onlara odaklanın. Yani algoritma nedir, bir web sitesi nasıl çalışır, server nedir, client nedir, seo nedir vb. vb. konuları bitti diyelim; ilanlara göre olmazsa olmaz, en çok talep edilen şeyler nedir, html, css, javascript öğreneceksiniz, sonra çokça talep edilen frameworklerden birini seçip onu öğreneceksiniz işte vue, react vesaire. Benim bildiğim en hızlı ve sağlam piyasaya giriş ve para kazanma yolu bu. Bu aşamada da kendiniz projeler geliştireceksiniz, bir işe başvururken bakın ben bunları yapabiliyorum diye bu projelerinizi gösterebileceksiniz. Mümkünse çok az para alarak ya da parasız çalışarak bir projede yer alabilirsiniz, referansınız olur vesaire bu daha sonrası için tabi. Kolay gelsin şimdiden.
Teşekkür ederim açıklamanız için. En rehabet gören neyse onun üzerinde şimdilik ilerlemeyi düşünüyorum. Rehabet gören ilanlarla uğraşırken, bir yandan dediğiniz gibi bir işe başvururken bakın ben bunları yaptım demek için kendi projelerimi yapmayı düşünüyorum. Şuanlık hedef çizelgem böyle ilerliyor. Tüm açıklaman için teşekkür ederim tekrardan.

İlk olarak kesinlikle İngilizce, daha sonra da algoritma ve veri yapıları eğer yoksa da bence temel matematik öğrenilmeli. Daha sonra hangi dilden başlayacağınızı düşünmeyin sadece bir dilden başlayın, çok düşünürseniz gözünüz korkar hiç başlamazsınız. Ben HTML ve CSS ile başlamıştım ama şu an genel olarak Py öneriliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı