S
Emin ol bu sektörde klasik bir söz değil. Kendini "yazılımcı" olarak tanıtıp "iş bulamıyorum" diye gezenlerin %99'u bu sebepten dolayı iş bulamıyor. Bu sektör para için yapılacak iş değil, sen kendini geliştirince istesen de istemesen de para geliyor zaten.
Kendini iyi geliştireni, firmalar daha okuldayken bile kapıyor. Kendini geliştirmeyen de firmalara kendini kaptırmaya çalışıp başarılı ya da başarısız oluyor. Aralarından belki birkaç şanslı çıkıyordur o kadar.
Diğer sektörler hakkında konuşmam ne kadar doğru olur? Bilemiyorum.
Eğer tek motivasyonun paraysa kesinlikle gelişemezsin, böyle düşünen kişiden bir cacık olmaz.
Kast ettiğim kişileri, tüm herkese vurursan öyle anlaşılır. Bu iş motivasyon ve azim isteyen bir iş. Bu işi sevmen gerekiyor, motivasyonun olması gerekiyor. Senin tek motivasyonun para olursa hiçbir ilerleme kaydedemezsin.
Yani demek istediğim. Sırf para var diye girme isteyerek gir. Zaten isteyerek yaparsan ve gelişirsen iyi bir yere gelip para kazanırsın. Bu arada ceza yediğim için cevaplayamadım kusura bakma.Hocam niye amacımız para olmasın bunu acıklayın lütfen her işte para olmasın para olmasın bir yerde siyaset yaparken acız diye kıvranıyorsunuz?güzel rehber.
Evet ben kendi adıma konuştum zaten. Yani Python kolay bir dil. Öncelikle zor bir dil öğrenip kolaya dönmek bence daha iyi."Ama başlamak için iyi bir seçim değil. (Ama bunu diyen kişi de ilk Python öğrendi)"
Neden başlamak için iyi bir seçim değil?
Aslında haklısın. Bu da senin görüşün. Yani o videolarda sana temeli atıyor. Bence videolardan temeli atıp ileriki seviyelerde dokümanlara geçmek bana daha mantıklı geliyor.Ben hala video serisi izleyerek bir şeyler öğrenmeye karşıyım ne derseniz deyin.
BTK Akademi'nin javascript eğitimlerine göz atmıştım benzer bir konu daha önce açıldığında, ES6 özelliklerinden hiç bahsedilmiyor/kullanılmıyor bile.
Yazılım öğrenmek istemeden önce, LÜTFEN neden yazılım öğrenmek istediğinizi öğrenin. Ve bununla beraber ilerleyin.
İsteğinize uygun framework/dili bulduktan sonra dökümantasyon okuyun. Evet korkunç olabildiklerini biliyorum. C'nin man sayfalarına evet ben de bakmıyorum. Ancak modern dillerin gerçekten harika dökümantasyonları var.
Sadece yazı okumanızın tabi ki bir anlamı yok, dökümantasyona ihtiyacınız olduğun zaman da danışabilirsiniz.
Bir dili ilk kez öğreniyorsanız HackerRank üzerindeki egzersizlerden ilerlemenizi tavsiye edebilirim.(Sitenin Türkçe problemleri olan versiyonunu(Arayüz yine ingilizce olacak) da isterseniz, 2 ay sonra bana ulaşabilirsiniz takımımla yan iş olarak küçük bir alternatif geliştiriyoruz.)
Ben hala video serisi izleyerek bir şeyler öğrenmeye karşıyım ne derseniz deyin.
BTK Akademi'nin JavaScript eğitimlerine göz atmıştım benzer bir konu daha önce açıldığında, ES6 özelliklerinden hiç bahsedilmiyor/kullanılmıyor bile.
Yazılım öğrenmek istemeden önce, lütfen neden yazılım öğrenmek istediğinizi öğrenin. Ve bununla beraber ilerleyin.
İsteğinize uygun framework/dili bulduktan sonra dokümantasyon okuyun. Evet korkunç olabildiklerini biliyorum. C'nin man sayfalarına evet ben de bakmıyorum. Ancak modern dillerin gerçekten harika dokümantasyonları var.
Sadece yazı okumanızın tabii ki bir anlamı yok, dokümantasyona ihtiyacınız olduğun zaman da danışabilirsiniz.
Bir dili ilk kez öğreniyorsanız HackerRank üzerindeki egzersizlerden ilerlemenizi tavsiye edebilirim.(sitenin Türkçe problemleri olan versiyonunu(arayüz yine İngilizce olacak) da isterseniz, 2 ay sonra bana ulaşabilirsiniz takımımla yan iş olarak küçük bir alternatif geliştiriyoruz.)