Rehber Yazılıma nasıl başlamalıyız?

Emin ol bu sektörde klasik bir söz değil. Kendini "yazılımcı" olarak tanıtıp "iş bulamıyorum" diye gezenlerin %99'u bu sebepten dolayı iş bulamıyor. Bu sektör para için yapılacak iş değil, sen kendini geliştirince istesen de istemesen de para geliyor zaten.

Kendini iyi geliştireni, firmalar daha okuldayken bile kapıyor. Kendini geliştirmeyen de firmalara kendini kaptırmaya çalışıp başarılı ya da başarısız oluyor. Aralarından belki birkaç şanslı çıkıyordur o kadar.

Diğer sektörler hakkında konuşmam ne kadar doğru olur? Bilemiyorum.

Tamam o zaman yazılımcı olmak icin yan iş filan yapman gerek :D sana göre bu yazılımdan para kazanılmıyor para icin yapanlar %99'u iş bulamıyor yani yazılımcı olmayın ac kalırsınız asla para icin yapmayına dönüyor bu iş para kazanamadığın işi neden yapıyorsun? Madem geliştikten sonra para geliyorsa benim dediğime niye cevap veriyorsunuz? Cünkü sonucta para kazanıyorsun.
Eğer tek motivasyonun paraysa kesinlikle gelişemezsin, böyle düşünen kişiden bir cacık olmaz.

Sen benim hayatımı biliyor musun? Sen daha okulunu bitir evine ekmek al sonra bu sözleri söylersin.

@Silinen üye Sen olayı yanlış anlıyorsun. Bu sektörde "para yok" demiyorum. Var, hatta fazlasıyla var yapabilene.

Kast ettiğim kişileri, tüm herkese vurursan öyle anlaşılır. Bu iş motivasyon ve azim isteyen bir iş. Bu işi sevmen gerekiyor, motivasyonun olması gerekiyor. Senin tek motivasyonun para olursa hiçbir ilerleme kaydedemezsin.

"Para kazanmadığımız bir iş" demedim ki ben. Doğru yolu izleyenlerin fazlasıyla para kazandığı, izlemeyenlerin "neden iş bulamıyorum?" diye sayıkladığı bir şey olduğunu söylüyorum. Kendini geliştirip işini hakkınla yaparsan her sektörde para kazanırsın, bu sektörde de böyle yapan kişileri firmalar kapıyor.

Para kazanılmayan bir sektör var mı ki? Benim anlattığım şey "para kazanmak" değil. Bu işin, aklına sadece parayı koyup yapabileceğin bir iş olmadığını söylemek.

Kast ettiğim kişileri, tüm herkese vurursan öyle anlaşılır. Bu iş motivasyon ve azim isteyen bir iş. Bu işi sevmen gerekiyor, motivasyonun olması gerekiyor. Senin tek motivasyonun para olursa hiçbir ilerleme kaydedemezsin.

@Ecmel Sen de olayı yanlış anlıyorsun. Benim tek derdim aynı sözlerin söylenmemesi. Bu kadarını da yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Herkes istediği sözü belirtebilir. Bir soru sormuşsun, biz de cevaplamışız. Neden söylediğimizi de açıklamışız, burada sorun ne ki? Ayrıca bunu diyerek neye "yalakalık" yapıyoruz?

Senin fikirlerine uymuyorsa sözleri almak zorunda değilsin. Bir şey doğruysa ve insanlar söylüyorsa neden söylenmemesini istersin ki?

@Silinen üye herkes aynı sözü söylüyorsa, bir bildiklerinin olduğundandır. Kimse bu sözü söylerken "Karın tokluğuna çalışın, paraya tamah etmeyin, fazla kazanmayın" demiyor. Bu genelde hem ilk işe girerken, hem de çalışma hayatı boyunca ilk plana parayı değil, işi ve kendini geliştirmeyi koymak için söyleniyor. Bir yazılımcı iyi de kazanabilir, ortalama bir maaş da alabilir.

İlk mesajımda da dediğim gibi istenen eleman olmak gerekiyor. Bunun içinde genellikle insanın zamanından, sevdiği şeylerden ve hobilerinden feragat ederek çalışması ve kendini sürekli geliştirerek belli bir noktaya gelmesi gerekiyor. Genellikle sosyal medyada paylaşımlar yapan yazılımcıları görüp bir çok kişi özeniyor, ancak o kişinin oraya nasıl ve ne şartlardan geldiğini atlayabiliyorlar.

Yani neden bu mesele üzerinden gereksiz tartışma çıkıyor bilmiyorum. Sonuçta öznel düşünceler bunlar. Sizin farklı bir deneyiminiz olduysa, ne mutlu size.

Hocam niye amacımız para olmasın bunu acıklayın lütfen her işte para olmasın para olmasın bir yerde siyaset yaparken acız diye kıvranıyorsunuz?😑 güzel rehber.
Yani demek istediğim. Sırf para var diye girme isteyerek gir. Zaten isteyerek yaparsan ve gelişirsen iyi bir yere gelip para kazanırsın. Bu arada ceza yediğim için cevaplayamadım kusura bakma.
"Ama başlamak için iyi bir seçim değil. (Ama bunu diyen kişi de ilk Python öğrendi)"
Neden başlamak için iyi bir seçim değil?
Evet ben kendi adıma konuştum zaten. Yani Python kolay bir dil. Öncelikle zor bir dil öğrenip kolaya dönmek bence daha iyi.

Ben hala video serisi izleyerek bir şeyler öğrenmeye karşıyım ne derseniz deyin.
BTK Akademi'nin JavaScript eğitimlerine göz atmıştım benzer bir konu daha önce açıldığında, ES6 özelliklerinden hiç bahsedilmiyor/kullanılmıyor bile 😊.

Yazılım öğrenmek istemeden önce, lütfen neden yazılım öğrenmek istediğinizi öğrenin. Ve bununla beraber ilerleyin.

İsteğinize uygun framework/dili bulduktan sonra dokümantasyon okuyun. Evet korkunç olabildiklerini biliyorum. C'nin man sayfalarına evet ben de bakmıyorum. Ancak modern dillerin gerçekten harika dokümantasyonları var.

Sadece yazı okumanızın tabii ki bir anlamı yok, dokümantasyona ihtiyacınız olduğun zaman da danışabilirsiniz.

Bir dili ilk kez öğreniyorsanız HackerRank üzerindeki egzersizlerden ilerlemenizi tavsiye edebilirim.(sitenin Türkçe problemleri olan versiyonunu(arayüz yine İngilizce olacak) da isterseniz, 2 ay sonra bana ulaşabilirsiniz takımımla yan iş olarak küçük bir alternatif geliştiriyoruz.😉😜)

Ben hala video serisi izleyerek bir şeyler öğrenmeye karşıyım ne derseniz deyin.
BTK Akademi'nin javascript eğitimlerine göz atmıştım benzer bir konu daha önce açıldığında, ES6 özelliklerinden hiç bahsedilmiyor/kullanılmıyor bile 😊.

Yazılım öğrenmek istemeden önce, LÜTFEN neden yazılım öğrenmek istediğinizi öğrenin. Ve bununla beraber ilerleyin.

İsteğinize uygun framework/dili bulduktan sonra dökümantasyon okuyun. Evet korkunç olabildiklerini biliyorum. C'nin man sayfalarına evet ben de bakmıyorum. Ancak modern dillerin gerçekten harika dökümantasyonları var.

Sadece yazı okumanızın tabi ki bir anlamı yok, dökümantasyona ihtiyacınız olduğun zaman da danışabilirsiniz.

Bir dili ilk kez öğreniyorsanız HackerRank üzerindeki egzersizlerden ilerlemenizi tavsiye edebilirim.(Sitenin Türkçe problemleri olan versiyonunu(Arayüz yine ingilizce olacak) da isterseniz, 2 ay sonra bana ulaşabilirsiniz takımımla yan iş olarak küçük bir alternatif geliştiriyoruz.😉😜)
Aslında haklısın. Bu da senin görüşün. Yani o videolarda sana temeli atıyor. Bence videolardan temeli atıp ileriki seviyelerde dokümanlara geçmek bana daha mantıklı geliyor.

BTK Akademi'nin JavaScript eğitimlerine göz atmıştım benzer bir konu daha önce açıldığında, ES6 özelliklerinden hiç bahsedilmiyor/kullanılmıyor bile 😊.

Yazılım öğrenmek istemeden önce, lütfen neden yazılım öğrenmek istediğinizi öğrenin. Ve bununla beraber ilerleyin.

İsteğinize uygun framework/dili bulduktan sonra dokümantasyon okuyun. Evet korkunç olabildiklerini biliyorum. C'nin man sayfalarına evet ben de bakmıyorum. Ancak modern dillerin gerçekten harika dokümantasyonları var.

Sadece yazı okumanızın tabii ki bir anlamı yok, dokümantasyona ihtiyacınız olduğun zaman da danışabilirsiniz.

Bir dili ilk kez öğreniyorsanız HackerRank üzerindeki egzersizlerden ilerlemenizi tavsiye edebilirim.(sitenin Türkçe problemleri olan versiyonunu(arayüz yine İngilizce olacak) da isterseniz, 2 ay sonra bana ulaşabilirsiniz takımımla yan iş olarak küçük bir alternatif geliştiriyoruz.😉😜)

Her yiğidin yoğurt yiğişi farklı. Ancak ben de video izleme noktasında pek taraftar değilim. Burada en önemli etken temel bilgi tabii benim için. bazen bir dile bodoslama girdiğim de oluyor. :D Video izleyip öğrenmek yerine deneyip deneyip, çıkan hataları araştırarak öğreniyorum.

Tabii burada artık dil dediğimiz olay da farklı bir yöne gidiyor. Kütüphaneler, frameworkler de sanki bir dilmiş gibi karşımıza çıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı