Yazılıma nasıl başlanmalı?

ghostface1

Decapat
Daha fazla  
Mehabalar 10. sınıfım ve bilgisayar mühendisliği veya siber güvenlik okumak istiyorum. Ama nereden başlasam tam emin değilim. Aklımda bilgisayarıma Linux kurup sonrasında Python öğrenip GitHub üzeründeki etik hackerlik toollarını öğrenmeye başlayayım diyorum. Fakat sürekli olmasa da arada oyun oynuyorum ve bunu Linux'ta yapmak çok uğraştırıcı olacağından Linux'u VirtualBox üzerinden çalıştırsam bir sıkıntı olur mu? Başka ne yapabilirim kendimi geliştirmek için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mehabalar 10. sınıfım ve bilgisayar mühendisliği veya siber güvenlik okumak istiyorum. Ama nereden başlasam tam emin değilim. Aklımda bilgisayarıma Linux kurup sonrasında Python öğrenip GitHub üzeründeki etik hackerlik toollarını öğrenmeye başlayayım diyorum. Fakat sürekli olmasa da arada oyun oynuyorum ve bunu Linux'ta yapmak çok uğraştırıcı olacağından Linux'u VirtualBox üzerinden çalıştırsam bir sıkıntı olur mu? Başka ne yapabilirim kendimi geliştirmek için?

İlk olarak bende Linux'ta başlamıştım meslek lisesi bilişim bölümündeydim ama Linux ileri seviye ve başlangıc için gereksiz diyebilirz Windows'tan gayet her şeyi yapabilirsin Python'dan başlaman en mantıklısı Linux ile ugraşmak istiyorsan VirtualBox gayet yeterli olacaktır senin için ama şu an erken Linux için.

İlk olarak bende Linux'ta başlamıştım meslek lisesi bilişim bölümündeydim ama Linux ileri seviye ve başlangıc için gereksiz diyebilirz Windows'tan gayet her şeyi yapabilirsin Python'dan başlaman en mantıklısı Linux ile ugraşmak istiyorsan VirtualBox gayet yeterli olacaktır senin için ama şu an erken Linux için.

Hocam toolları nasıl kullanacağım Windows'ta yasal mıdır bilemem. Ama okulda canımı sıkan bir çocuğun Instagram'ını zphisher toolu ile patlatmayı düşünüyordum.

Ben IDE ile başladım. Ben de şu an 8.sınıfım ve öyle bir şeyler okumak istiyorum.

Hocam toolları nasıl kullanacağım Windows'ta yasal mıdır bilemem ama okulda canımı sıkan bir çocuğun Instagram'sını zphisher toolu ile patlatmatı düşünüyordum.

Zphisher'ı verecegim adreste alttaki Google Shell ile tarayıcı üstünden çalıştırabilirsin diger tooların hepsini de VirtualBox üstünden sorunsuz çalıştırabilirsin.
Ayrıca Android'de Termux üstündende tooların çogunu kullanabilirsin şahsen kullanmadım fakat kullanıp güzel işler yapan arkadaşlarım vardı.

Dosya Ekleri

• shell.png
    shell.png
    102,3 KB · Görüntüleme: 22
Zphisher'ı verecegim adreste alttaki Google Shell ile tarayıcı üstünden çalıştırabilirsin diger tooların hepsini de VirtualBox üstünden sorunsuz çalıştırabilirsin.
Hocam bu tool direkten patlatıyor mı yani. Kolay olması garipmiş. Ben sadece yazılımla ilgineliyorum.

Teşekkürler hocam.

Hocam bu tool direkten patlatıyor mı yani. Kolay olması garipmiş. Ben sadece yazılımla ilgineliyorum.

Çok araştırdım en stabil olarak bunu buldum bir deneyeceğim olursa hafta sonu haber veririm.

Kolay gelsin dostum. Bende 10.sınıfım ben oyun geliştirme alanında ilerliyorum. Atıl samancıoglu muydu neydi öğrenirken onun kurslarını veya videolarını çok öneririm. Bende bir ara merak sarıp baktıydım çok iyi anlatıyor. Bir de siber güvenliğin içinde de alanlar var galiba tam bilmiyorum ama onlardanda bir tanesine yönelmen gerekiyor galiba. Pek bilmiyorum o yüzden yanlış bilgi verdiysem özür dilerim.

Patlatmıyor kullanıcıya fake bir Instagram giriş ekranı sunuyor bir şekilde "kanka bak komik video izle" vs. diyerek yutturursan ve kullanıcı bilgilerini girerse bilgileri direk sana düşüyor. (tamamen bilgilendirme ve egitim amaçlı yazılmıştır.)

Patlatmıyor kullanıcıya fake bir Instagram giriş ekranı sunuyor bir şekilde "kanka bak komik video izle" vs. diyerek yutturursan ve kullanıcı bilgilerini girerse bilgileri direk sana düşüyor. (tamamen bilgilendirme ve egitim amaçlı yazılmıştır.)

Öyle yapmayı düşünüyorum bende.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı