Yazılıma nerden başlanır?

Yazılıma başlama kararı aldım fakat önce hangi dilden başlayacağım konusunda yardıma ihtiyacım var. Hem ilk dil hem de hangi kanaldan destek alabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Önce kodlamanın temel mantığını kavraman gerekli python çok basit ve işlevsel bir dil bu yüzden tercihin bu yönden olmalı. Pythonla proje geliştirirken başlarda çok bişey yapmıyorsun gibi gelecek gerçekten de python tek başına çok sıkıcı. Yazılım bu kadar değil python kütüphanelerini öğrenip kullanman gerekecek bazı projelerinde. Bunları da yaptıktan sonra hangi alana yönelmek istiyorsan ona göre kendine bir yol haritası çiz. Ben pythondan sonra webe girişmiştim çok keyifli oluyor öğrenme aşaması sıkıcı olacak fakat sabret. Son olarak her şeyi aklına kazıyıp ezberlemen gerekli değil pythonda unutmazsın genelde ama js c gibi dillerde bazı şeyleri unutabilirsin bunlar normal şeyler o an açıp w3 schools gibi sitelerden destek alarak projene devam edeceksin. Ben bunu ilk yaşadığımda düzgün öğrenemediğimi düşünmüştüm sana da tecrubemi aktarmak istedim.

Hocam 0'dan öğrenmek için Python rahat ve anlaşılır. İsterseniz temel şeyleri kavrayıp yapmak istediğiniz projeye göre Unity'den oyun yapmak istiyorsanız mesela C# ya da web sitesi yapmak istiyorsanız Python'dan ya da JavaScript'ten devam edebilirsiniz. Bir de dili matematikle bağdaştırırsanız temel şeyleri kavrama hızınızı arttırabilirsiniz. Fonksiyonlar, kümeler, değişken vesaire olduğu için çoğu şey.

Çok teşekkür ederim o zaman ben Python'dan başlıyorum.

Önce kodlamanın temel mantığını kavraman gerekli Python çok basit ve işlevsel bir dil bu yüzden tercihin bu yönden olmalı. Python'la proje geliştirirken başlarda çok bir şey yapmıyorsun gibi gelecek gerçekten de Python tek başına çok sıkıcı. Yazılım bu kadar değil Python kütüphanelerini öğrenip kullanman gerekecek bazı projelerinde. Bunları da yaptıktan sonra hangi alana yönelmek istiyorsan ona göre kendine bir yol haritası çiz. Ben Python'dan sonra webe girişmiştim çok keyifli oluyor öğrenme aşaması sıkıcı olacak fakat sabret. Son olarak her şeyi aklına kazıyıp ezberlemen gerekli değil Python'da unutmazsın genelde ama JS C gibi dillerde bazı şeyleri unutabilirsin bunlar normal şeyler o an açıp W3 schools gibi sitelerden destek alarak projene devam edeceksin. Ben bunu ilk yaşadığımda düzgün öğrenemediğimi düşünmüştüm sana da tecrubemi aktarmak istedim.

İşte aradığım cevap bu çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun teşekürler kral.

Çok teşekkür ederim o zaman ben Python'dan başlıyorum.

İşte aradığım cevap bu çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun teşekürler kral.
Ne demek hocam yine başkalarının tecrübeleri de vardır sana dinlemek bize de paylaşmak düşer. Merak ettiğin birşey olursa yine konu açabilirsin.

Nereden basladigin cok fark etmez. Eger profesyonel olarak yapacaksan Ingilizce ve Discrete matematik ilk ogrenecegin sey olmali. Programlamada kullanilan cogu idiom buradan geliyor:

Universitelerin dersleri olabilir video seri cok istiyorsan ama okuma hizi birilerinin konusma hizindan cok daha fazlayken ve bu isi ogrenmek yaparken gerceklesiyorken bence video izlemek zamanini cope atmak. Cok spesifik seyler icin video izlenmeli, oturayim; biri anlatsin ve ogreneyim seklinde bir ogrenme yontemi yok.

Dil tercihi de fark etmez. Python kolay diye bir sey yok, en iyi baslangic dili diye de bir sey yok. Programlama ogrenen kisinin yapacagi seyler ilk basta algoritma ve data structures olacak bunu da her dilde yaparsin. High lvl Dinamik ve interprete diller ( python, js, elixir, php vs ) yeni baslayana daha "kolay" gelir ama dedigim gibi istersen Go, Rust, C ile de pekala programlamaya adim atir her seyi ogrenirsin.

Basta da dedigim gibi profesyonel olarak bu isi yapacaksan izleyecegin yol farkli olmali. Hobi amacli ogreneyim, 3-5 bir sey yapayim diyorsan baska.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı