Yazılıma nereden başlanır?

John Marstonn

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yazılım öğrenmek istiyorum. Site oluşturmak veya oyun yapmayı isterim ancak yol uzun. Nasıl başlayıp nasıl devam etmeliyim? 15 yaşındayım, geç mi başladım?

Son düzenleyen: Moderatör:
15 yaşında nasıl geç olabilirsin ki, İlkokulda mı başlayacaktın? Nasıl başlayacağım şeklinde kafa yoracağına aç popüler bir kanalı izle. Şayet üniversiteye gidersen sınıfındakilerin çoğu bir şey bilmeyecek dahi, şu yaşında başlarsan aranızdaki yazılım bilgi uçurumunu bir düşün... Kolay gelsin.

Yazılım öğrenmek istiyorum. Site oluşturmak veya oyun yapmayı isterim ancak yol uzun. Nasıl başlayıp nasıl devam etmeliyim? 15 yaşındayım, geç mi başladım?

Hocam yazılımdan önce bilgisayarlarla anlamakla başlayın ile. CPU ve GPU gibi brimlerin çalışma mantığını. Özellikle bilgisayarın nasıl parçalar arası iletişim kurduğunu. Anakartın vs nasıl diğer parçalara yol gösterdiği gibi. Ve araştırma yaparken bilmediğiniz her yerini araştırın.

Bilgisayar konusunda az da olsa bilgim var ancak o dediklerinin yazılımla alakasını anlamadım?

Bilgisayar konusunda az da olsa bilgim var ancak o dediklerinin yazılımla alakasını anlamadım?
Yazılımla alakası yok, arkadaş donanım tavsiyeleri vermiş. Sadece algoritmalar konusu üzerinden başla dostum devamı kendiliğinden gelecektir

Yazılımla alakası yok, arkadaş donanım tavsiyeleri vermiş. Sadece algoritmalar konusu üzerinden başla dostum devamı kendiliğinden gelecektir

Assembly dili öğrencek ise işine yarar.

Yazılımla alakası yok, arkadaş donanım tavsiyeleri vermiş. Sadece algoritmalar konusu üzerinden başla dostum devamı kendiliğinden gelecektir.

Hayır yazılımı öğrenirken çok büyük kolaylık ve temel sağlıyor. Neyin üzerinde çalıştığını bilmeden yazmak saçma.

Hocam öğrenirken kolaylık sağlıyor. Hem de büyük ölçüde kodun ne yaptığını anlamakta işinize yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…