Yazılıma nereden başlanır?

John Marstonn

Femtopat
Katılım
21 Temmuz 2025
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Yazılım öğrenmek istiyorum. Site oluşturmak veya oyun yapmayı isterim ancak yol uzun. Nasıl başlayıp nasıl devam etmeliyim? 15 yaşındayım, geç mi başladım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Baya mantıksız bir tavsiye olmuş.

Şuna açıklık getireyim: Ben sadece üstteki üyenin bir noktada haklı olduğunu belirttim ve Assembly dilinin işlemci mimarisiyle daha kolay anlaşılabileceğini söyledim.

Benim bilmediğim, sizin bildiğiniz bir şey varsa paylaşın, ben de bilgileneyim.

Eğer "Konu sahibi yeni başladı, Assembly dilinden bahsetmen saçma" diyecekseniz; ben zaten tavsiye vermedim, sadece yazılımda kullanılmadığı düşüncesinin yanlış olduğunu belirttim.

Madem bu kadar yazdım, bari konu sahibine tavsiye vereyim: Python ile algoritma düşüncesini ve temelleri öğren. Web kısmında ilerleyecekse HTML, CSS ve JavaScript öğrenmesi lazım. Oyun geliştirecekse Unity (C#) tarafında başlamalıdır. Unreal Engine (C++) ile başlamasın; başlangıçta çok vakit kaybeder. Ek olarak, kişisel önerim Linux öğrenmesi olur.
 
Hangi alanı istediğine karar versen iyi olur fakat deneme yanılmaya da gidebilirsin.
Kısaca algoritmayı öğrenip Python ile başlayabilirsin. İçeriği ve kaynağı epey fazladır. Python temelleri ile küçük uygulamalar yapıp diğer proje içeriklerini incelemende fayda var.
Sonrasında istediğin alana karar ver, diğelim web. O zaman HTML ve CSS ile başlamalısın, sonrası akıp gidersin zaten.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı