Bunu dersi görürken öğreneceksiniz zaten. Site üzerinden şöyle örnek vereyim
if (eğer) @Gerek bu konuya cevap yazarsa
{
konu takipçilerine bildirim gönder
}
else (değilse) (yani cevap yazılmaz, üstteki şart sağlanmaz ise)
{
devam et
}
if ve else denetleme kodlarıdır:
if(Türkçesi "eğer" buradan da biraz kavrayabilirsin ) if(ekmeksayisi == 0) burada yazdığımız kodda ekmek sayısı 0 ise kendisine bağlı olan kod satırını çalıştıracaktır.
else(aksi takdirde)
ekmek sayısı 0 değilken çalışacak ve kendi altındaki kodları çalıştıracaktır.
Algoritma önerenler ne düşünerek yazıyor bilmiyorum ama algoritma ile başlanılmaz. Çoğu bilgisayar mühendisliği programı algoritma dersini 2 veya 3. sınıfta veriyor. Sizce o zamana kadar hiç programlama yapmıyorlar mı?
Kendinize bir dil seçip Udemy üzerinden bir eğitime başlayın.
Söylediğiniz amaç ve dünyanın durumuna bakıldığında C# öğrenmeniz bana mantıklı geliyor.
Bunu dersi görürken öğreneceksiniz zaten. Site üzerinden şöyle örnek vereyim
eğer (if) @Gerek bu konuya cevap yazarsa
{
konu takipçilerine bildirim gönder
}
değilse (else) (yani cevap yazılmazsa)
{
devam et
}
if ve else denetleme kodlarıdır:
if(Türkçesi "eğer" buradan da biraz kavrayabilirsin ) if(ekmeksayisi == 0) burada yazdığımız kodda ekmek sayısı 0 ise kendisine bağlı olan kod satırını çalıştıracaktır.
else(aksi takdirde)
ekmek sayısının 0 değilken çalışacak ve kendi altındaki kodları çalıştıracaktır.
Algoritma önerenler ne düşünerek yazıyor bilmiyorum ama algoritma ile başlanılmaz. Çoğu bilgisayar mühendisliği programı algoritma dersini 2 veya 3. sınıfta veriyor. Sizce o zamana kadar hiç programlama yapmıyorlar mı?
Kendinize bir dil seçip Udemy üzerinden bir eğitime başlayın.
Söylediğiniz amaç ve dünyanın durumuna bakıldığında C# öğrenmeniz bana mantıklı geliyor.
W3Schools offers free online tutorials, references and exercises in all the major languages of the web. Covering popular subjects like HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, Java, and many, many more.
Bazıları dediğimi yanlış anlamış. Algoritmanın temel mantığını öğrenmeli diye düşünüyorum önce (örneğin sözde kod gibi) Tabi burada @Vavien. haklı. Ona sözüm yok ama temel olarak bazı şeyleri bilse iyi olur diye düşünüyorum.
Basit oyunlar yapmak istiyorum (Hiç değilse düzgünce öğrendikten sonra kendimi denemek istiyorum.), hangi dili öğrenmeliyim? Ne indirmeliyim ve çalışmalarımı nereden yapmalıyım, tabii ki nereden öğrenmeliyim? Temel bazı bilgileri de anlatabilir misiniz? 2D bir oyun yapmak için örneğin nereden başlanılmalı?
www.udemy.com dan kişiler kurs yapıp yayınlıyorlar, istediğin kurs ismini yazıp , seçilen kursun alt kısmında yazılan yorumlara bakarak kurs tercihi yapabilirsin, genelde kampanya yapılıp 27 tl 35 tl civarı satışları yapiliyor ve ömür boyu hesabında kalıyor, google ve youtube den hangi kurs gerekliyse , udemy den bakıp bi başlangıç yapabilirsin.