Öncelikle yazılım mantığını anlaman gerekiyor.
Görsel olarak öğrenimin iyiyse
bu site sana logical basics denen konuyu öğretecektir. Bu sitedeki görsel öğretimin daha kolay bir alternatif vardı diye hatırlıyorum eğer bilir kişi varsa lütfen bizi bilgilendirsin.
Khan Academy'nin geliştirmiş olduğu bilgisayar bilimleri kategorisi altındaki temel programlama mantığı kısmını öğrenmeniz de iyi olacaktır.
Ayrıca RoboZZle adındaki mantık oyunlarını yapman senin için iyi olacaktır. Araştırırsan iyi olur.
Programlama dilleri konusuna bu tip alıştırmaları yaptıktan sonra yavaştan geçebilirsin.
Sen, modern programlama dillerinden başlamak istiyorsan Python veya JavaScript ile başlamanı öneririm. Daha çok işletim sistemi için tam tabanlı program geliştirmek istiyorsanız, C++ veya Rust programlama dillerinden başlamanızı öneririm.
Eğer donanıma daha yakın hissediyorsan, işlemci ile doğrudan iletişim kurmak istiyorsan Assembly öğrenebilirsin!
Kurs için SoloLearn ve Codecademy çok iyi platformlardır. Yıllar boyunca bana çok katkıları olmuştur. C++ için learncpp.com veya W3Schools güzel kaynaklardır.
Öğrenimine başlamadan önce bir tüyo vermek isterim. Sakın acele etme. Önce sıkılacağın şeyleri tamamlarsan sonrası için güzel bir temelin olacaktır.
Bol şans.