Yazılıma nereden başlanmalı?

Vivienne

Decapat
Daha fazla  
Yazılıma nasıl başlanılmalı adı altında birçok konu başlığı gördüm fakat hiçbirinde tam cevaba ulaşamadım öğrenebileceğim birçok yer olduğu için bana karışık geldi bu yüzden bir de kendim sorayım dedim. İngilizcem B2 seviye yazılıma dair hiçbir fikrim yok diyebiliriz fakat denemek istiyorum hangi dilden başlayacağım zorluğu dışında benim için pek fark etmez, galiba Java'ya da Python benim icin daha uygun olur sanırsam. İkisinden birini öğreneceğim fakat hangi siteden nasıl öğrenecegim, söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen BTK'nin Python kursu gerçekten güzel şu an %40'nı izledim ve bir SMS bomber yazabilecek seviyeye geldim. Size de öneririm.

Takılıp anlamadığınız yerde internetten araştırma yapabilirsiniz bunu adam da söylüyor şahsen ben ChatGPT'ye soruyorum hem hızlı cevap veriyor hem de direkt kodla örnek veriyor özellikle hata mesajlarında çok iş yapıyor.

Ayrıca izledikten sonra öğrendiklerini bizzat uyhulayarak pekiştirirseniz kalıcı olur. Mesela şu an ben bir SMS bomber yazıyorum ve gerçekten çok şey kattı bana.

IDE olarak da PyCharm'ın kominiti versiyonunu kullanıyorum.

İlk başta Python ve kütüphanelerini öneririm. W3schools sitesinden de bakabilirsin. BTK Akademi kursları güzel oradan da ilk öğrendiğim zamanlar bakmıştım. Ama güncel değildi mesela Selenium kütüphanesi kod yazımı filan değişmişti. O yüzden güncel olanları sitelerden bakıp bulmalısın. IDE olarak PyCharm var ama ben Visual Studio Code kullanıyorum. Kuzenimle filan bağlanıp kod yazmak için güzel.

Öncelikle yazılım mantığını anlaman gerekiyor.
Görsel olarak öğrenimin iyiyse bu site sana logical basics denen konuyu öğretecektir. Bu sitedeki görsel öğretimin daha kolay bir alternatif vardı diye hatırlıyorum eğer bilir kişi varsa lütfen bizi bilgilendirsin.

Khan Academy'nin geliştirmiş olduğu bilgisayar bilimleri kategorisi altındaki temel programlama mantığı kısmını öğrenmeniz de iyi olacaktır.

Ayrıca RoboZZle adındaki mantık oyunlarını yapman senin için iyi olacaktır. Araştırırsan iyi olur.

Programlama dilleri konusuna bu tip alıştırmaları yaptıktan sonra yavaştan geçebilirsin.

Sen, modern programlama dillerinden başlamak istiyorsan Python veya JavaScript ile başlamanı öneririm. Daha çok işletim sistemi için tam tabanlı program geliştirmek istiyorsanız, C++ veya Rust programlama dillerinden başlamanızı öneririm.
Eğer donanıma daha yakın hissediyorsan, işlemci ile doğrudan iletişim kurmak istiyorsan Assembly öğrenebilirsin!

Kurs için SoloLearn ve Codecademy çok iyi platformlardır. Yıllar boyunca bana çok katkıları olmuştur. C++ için learncpp.com veya W3Schools güzel kaynaklardır.

Öğrenimine başlamadan önce bir tüyo vermek isterim. Sakın acele etme. Önce sıkılacağın şeyleri tamamlarsan sonrası için güzel bir temelin olacaktır.

Bol şans.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı