Yazılıma nereden başlanmalı?

Selamlar, 13 yazılım dili bilen biri olarak eğer sıfırdan yazılıma başlayacaksınız muhtemelen ( if else , switch case, while , dowhile ) gibi basic kavramların çalışma mantığını öğrenmek sizin için en iyi başlangıç olacaktır. Phyton ile yazılıma başlamak aksam yemeğine herkes başladıktan 1 saat sonra katılmak gibi olacaktır. Önce temeller sonra üzerine koya koya herşeyin en iyisini yapmak sonrasında ise farklı dillere geçme basamakları başlangıcın temelleridir. Size bu mantığı anlamanızı kolaylaştıracak başlangıç programı olarak FlowChart öneriyorum. Çocuk gibi herşeyiyle oynayabilir ve komut satırlarınızı çalışma sırasına göre gerçek zamanlı şekilde izleyebilirsiniz.

İyi dersler diyelim! 🛫

Flow Chart Visual Programming Language 3.01 İndir - BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Programa buradan ulaşabilirsiniz.

İyi forumlar..

Daha zor ama? Okulda dahi ilk Python öğretiyorlar programlama temelleri olarak.
Bence gereksiz Python ile baslamak. Zor demek kotu demek değil. Ben C++ ile basladim ornegin lisede iken. Şuan java kullanıyorum. Python fazla basit hicbirsey kalmıyor insana. Herseyin kutuphanesi var. Olay dil kullanmak değil isleyisini öğrenmek. Python da bunu saglamiyor.

Bence gereksiz Python ile baslamak. Zor demek kotu demek değil. Ben C++ ile başladım ornegin lisede iken. Şu an Java kullanıyorum. Python fazla basit hiçbir şey kalmıyor insana. Her şeyin kutuphanesi var. Olay dil kullanmak değil isleyisini öğrenmek. Python da bunu saglamiyor.

Okulda Python'un temelleri bana zaman kaybı gibi geldi. 2. dönem olmuştu, hala 1+1 girip 2 yazan programlar yazıyorduk. Ben kendi başıma oyun tasarımı öğreniyordum, bu bana çok daha fazla fayda sağladı.
Yaptığımız en zor program budur

Sayi1 = input('1. Sayı:')
Sayi2 = input('2. Sayı:')
Toplam = float(sayi1)+float(sayi2)
Print("Toplam:{0} ".format(carpim))

Okulda Python'un temelleri bana zaman kaybı gibi geldi. 2. dönem olmuştu, hala 1+1 girip 2 yazan programlar yazıyorduk. Ben kendi başıma oyun tasarımı öğreniyordum, bu bana çok daha fazla fayda sağladı.
Yaptığımız en zor program budur

Sayi1 = input('1. Sayı:')
Sayi2 = input('2. Sayı:')
Toplam = float(sayi1)+float(sayi2)
Print("Toplam:{0} ".format(carpim))
Ondan diyorum zaten. Ben python da kullanıyorum ve cidden pythonun yazilimla bir alakasi yok.

Ondan diyorum zaten. Ben Python da kullanıyorum ve cidden Python'un yazilimla bir alakasi yok.

Hocam oyun tasarım da belli bir yere gelmiştim ama 3D tasarım anımasyon yapmayı bilmiyordum hazır asset alacak param da yoktu öğrenciydım 9. sınıf bir öğrenci en büyük hatam erken para kazanmak uğruna boş boş projeler yapmamdı arkadaşa bunu önermem 1 sene geç kazanmaya başla ama kaliteli projeler yap

Technopat Haberler

Geri
Yukarı