Yazılıma nereden başlanmalıdır?

deburuyne

Yoctopat
Python, Java, Javascript vb. önerdiler. Yazılıma dair bir fikrim yok açıkçası, merakım var ama. Nereden başlanmalı sizce? Bu alanda çalışan kişiler nasıl giriş yaptılar ve şu an neredeler?

Bu soru 5838493. kere sorulur net bir cevabı olmaz. Ama şunu izleyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Python, Java, JavaScript vb. önerdiler. Yazılıma dair bir fikrim yok açıkçası, merakım var ama. Nereden başlanmalı sizce? Bu alanda çalışan kişiler nasıl giriş yaptılar ve şu an neredeler?

İngilizcen nasıl? Yazılım dillerinin çoğu İngilizceye benzer eğer İngilizcen kötüyse İngilizce öğrenerek başlayabilirsin. İngilizcen kötü değil ise yazılımdan beklentin önemli, tam olarak ne yapmak istediğin. Tasarım odaklı bir şeyler istiyorsan Web Tasarım öğrenebilirsin veya ben mühendislik tarzı bir şeyler istiyorum diyorsan C dillerini öğrenebilirsin. Kaynak olarak önerim ise kaliteli Udemy kursları veya İngilizcem iyi diyorsan kaliteli yazılım kitaplarından öğrenebilirsin.

Python, Java, JavaScript vb. önerdiler. Yazılıma dair bir fikrim yok açıkçası, merakım var ama. Nereden başlanmalı sizce? Bu alanda çalışan kişiler nasıl giriş yaptılar ve şu an neredeler?

İlla hevesin varsa ne İngilizce ile ugras ilk etapta ne matemetik ile. Çünkü sen matematik ve ing. Bitirdiğin zaman hevesin kalmayabilir hevesin kalsada yazılıma basladıgında sana gore olmadıgını anlayabilirsin; o yüzden sevgili dostum once yazılıma yani algoritmanın mantığını ögrenmeye başlamalısın.

Dip not: Burada bahsedilen matematik sizin bildiğiniz matematik degil bayağı sıkıntı uni konuları tabii söylemeye gerek yok ama yanlış anlaşılma olmasın uni ye kadar olan matematiğininde haliyle iyi olması gerekiyor.

Son düzenleme:
Hangi dili seçeresen seç ingilizcesiz bir yere kadar gider, kesinlikle ingilizce lazım en azından okuduğunu anlayabileceğin kadar.

Hangi dili seçeresen seç ingilizcesiz bir yere kadar gider, kesinlikle ingilizce lazım en azından okuduğunu anlayabileceğin kadar.

Temelim iyidir ingilizcede, okullar açılana kadar çeşitli çalışmalarla B2 ye gelmeyi hedefliyorum.

İngilizcen nasıl? Yazılım dillerinin çoğu İngilizceye benzer eğer İngilizcen kötüyse İngilizce öğrenerek başlayabilirsin. İngilizcen kötü değil ise yazılımdan beklentin önemli, tam olarak ne yapmak istediğin. Tasarım odaklı bir şeyler istiyorsan Web Tasarım öğrenebilirsin veya ben mühendislik tarzı bir şeyler istiyorum diyorsan C dillerini öğrenebilirsin. Kaynak olarak önerim ise kaliteli Udemy kursları veya İngilizcem iyi diyorsan kaliteli yazılım kitaplarından öğrenebilirsin.

Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı