Yazılıma nereden ve nasıl başlanılmalı?

ChatGPT bu tarz soruları veya yazılımla ilgili soruları doğru bir şekilde cevaplayabiliyor mu? Cidden şaşırdım doğrusu.

Harvard CS50 kursunu YouTube üzerinden izleyebilirsin. Harvard'ın Computer Science müfredatının ta kendisidir.

Bakacağım hocam teşekkürler.

Kodunuzda hata var ise veya biyeri anlamadıysanız vb. gibi durumlarda ChatGPT'ye de sorabilirsiniz, çoğunlukla baya işime yarıyor. Hatayı söyleyip ve neden olduğunu, ardından çözümü bile söyliyebiliyor. Gerçekten aklıma bir şey gelince bunu nasıl yapacağımı falan düşünürken ChatGPT ile daha kolay halledebiliyorum. Yani mümkün mü? Neler kullanmalıyım? Gibi. Tabii araştırma şeyini kötü etkileyebilir belki, emin değilim, kişiyle alakalı gibi geliyor.

Ben dili tam anlamaya çalıştığım zamanlar onunla sohbet eder gibi konuşuyordum. Artı örnekte isteyebilidğim için çok ama çok basitlerştiriyordu.

ChatGPT bu tarz soruları veya yazılımla ilgili soruları doğru bir şekilde cevaplayabiliyor mu? Cidden şaşırdım doğrusu.

Bakacağım hocam teşekkürler.

Gerçekten şu an ki gelişimimde büyük katkısı var.

Başlamayın. Nedense herkes yazılım öğreniyor, öğrenmeyin kardeşim. Bu iş hobi işi zevk işi, eğlenceli bir şey hiç değil zaten. Oyun oynamaya benzemez yazılım.

Başlamayın. Nedense herkes yazılım öğreniyor, öğrenmeyin kardeşim. Bu iş hobi işi zevk işi, eğlenceli bir şey hiç değil zaten. Oyun oynamaya benzemez yazılım.

Belki gerçekten sevicektir ve yeni bir hobi edinicektir.

Belki gerçekten sevicektir ve yeni bir hobi edinicektir.

Ya gidip Python JavaScript falan yazarsa bilmiyorum, ama gidip sistem programlama Rust C falan yazarsa inanılmaz sıkıcı bir iş, işin sonunda ortaya çıkacak ürün sizi motive ediyor. Ama bu "oyun oynuyorum bari yazılım öğrenem ben bilgisayarcıyım" diyen tiplere de ayrı gıcık oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…