Yazılıma nereden ve nasıl başlanılmalı?

Bu tarz siteler olabilir. Ya da ChatGPT'ye sormanız daha kolay olur direk size anlatır.

ChatGPT bu tarz soruları veya yazılımla ilgili soruları doğru bir şekilde cevaplayabiliyor mu? Cidden şaşırdım doğrusu.

Harvard CS50 kursunu YouTube üzerinden izleyebilirsin. Harvard'ın Computer Science müfredatının ta kendisidir.

Bakacağım hocam teşekkürler.

Bu tarz siteler olabilir. Yada ChatGPT'ye sormanız daha kolay olur direk size anlatır.

Kodunuzda hata var ise veya biyeri anlamadıysanız vb. gibi durumlarda ChatGPT'ye de sorabilirsiniz, çoğunlukla baya işime yarıyor. Hatayı söyleyip ve neden olduğunu, ardından çözümü bile söyliyebiliyor. Gerçekten aklıma bir şey gelince bunu nasıl yapacağımı falan düşünürken ChatGPT ile daha kolay halledebiliyorum. Yani mümkün mü? Neler kullanmalıyım? Gibi. Tabii araştırma şeyini kötü etkileyebilir belki, emin değilim, kişiyle alakalı gibi geliyor.

Kodunuzda hata var ise ve bulmak için ChatGPT'ye de sorabilirsiniz, çoğunlukla bayağı işime yarıyor. Hatayı söyleyip ve neden olduğunu, ardından çözümü bile söyliyebiliyor. Gerçekten aklıma bir şey gelince bunu nasıl yapacağımı falan düşünürken ChatGPT ile daha kolay halledebiliyorum. Yani mümkün mü? Neler kullanmalıyım? Gibi. Tabii araştırma şeyini kötü etkileyebilir belki, emin değilim, kişiyle alakalı gibi geliyor.

Ben dili tam anlamaya çalıştığım zamanlar onunla sohbet eder gibi konuşuyordum. Artı örnekte isteyebilidğim için çok ama çok basitlerştiriyordu.

Biliyorum, forumda bu konu hakkında yüzlerce başlık var fakat ben hala emin değilim. Bir kez daha sormak istedim. İleride yazılım mühendisi olmak istiyorum ve bu işi seviyorum. İngilizcemi de geliştiriyorum ve A2-B1 seviyelerindeyim. Yazılıma nereden başlamalıyım? Önce dil mi öğrenmeliyim yoksa algoritma veya flowchart falan mı öğrenmeliyim? Buna karar verdikten sonra da nasıl çalışmalıyım? Çünkü bir lise öğrencisiyim ve derslerden arta kalan zamanlarda oyun oynayarak boş vakit geçirmek yerine yazılım öğrenmek istiyorum fakat nasıl çalışacağımı ve ne kadar zaman vereceğimi de bilmiyorum. Umarım kendimi açıklayabilmişimdir :)

Başlamayın. Nedense herkes yazılım öğreniyor, öğrenmeyin kardeşim. Bu iş hobi işi zevk işi, eğlenceli bir şey hiç değil zaten. Oyun oynamaya benzemez yazılım.

Belki gerçekten sevicektir ve yeni bir hobi edinicektir.

Ya gidip Python JavaScript falan yazarsa bilmiyorum, ama gidip sistem programlama Rust C falan yazarsa inanılmaz sıkıcı bir iş, işin sonunda ortaya çıkacak ürün sizi motive ediyor. Ama bu "oyun oynuyorum bari yazılım öğrenem ben bilgisayarcıyım" diyen tiplere de ayrı gıcık oluyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı