Bu aralar çok görüyorum "X diline başlayacağım kitap önerir misiniz?" diye soranları.
Arkadaşlar günümüz şartlarında yazılım kitapları yeterli değil
Kitaba vereceğiniz parayı Udemy üzerinden kurslara verseniz çok daha fazlasını öğrenirsiniz.
Kurs arayıp hangi kursların iyi olduğunu bilmiyorsanız bana veya diğer anlayan hocalarımıza sorabilirsiniz.
Yazılıma nasıl başlanır diye konu açıyorlar her gün Bunun yerine 1000'e yakın "Yazılıma nasıl başlanır?" konularına bakmanızı tavsiye ederim. Baktıktan sonra aradığınız şeyi bulamazsanız konu açabilirsiniz.
Kod paylaşırken fotoğraf atanlar yeni sürüme geçmişler. Artık telefon kamerası ile çekip atıyorlar
Türkçe yazılım/güvenlik kitaplarına para harcamak bir kayıptır. Zamanında, yani yeni başladığım zaman bahsi geçen kitaplardan en bilindik 9-10 tanesini almış birisi olarak söylüyorum bunu. Çoğunun baskıları eski ve kaynakları güncelliğini yitirdi. Onun yerine konu sahibinin dediği gibi sürekli güncellenen BTK, Udemy, YouTube kurslarını tercih etmek daha mantıklı.
Bu aralar çok görüyorum "X diline başlayacağım kitap önerir misiniz?" diye soranları.
Arkadaşlar günümüz şartlarında yazılım kitapları yeterli değil
Kitaba vereceğiniz parayı Udemy üzerinden kurslara verseniz çok daha fazlasını öğrenirsiniz.
Kurs arayıp hangi kursların iyi olduğunu bilmiyorsanız bana veya diğer anlayan hocalarımıza sorabilirsiniz.
Yazılıma nasıl başlanır diye konu açıyorlar her gün Bunun yerine 1000'e yakın "Yazılıma nasıl başlanır?" konularına bakmanızı tavsiye ederim. Baktıktan sonra aradığınız şeyi bulamazsanız konu açabilirsiniz.
Kod paylaşırken fotoğraf atanlar yeni sürüme geçmişler. Artık telefon kamerası ile çekip atıyorlar
Dil öğrenmeden önce "bilgisayar nasıl çalışır, donanımlar nasıl haberleşir, işlemci kodları nasıl işler, algoritma mantığı nedir, yazılımın amacı nedir" gibi temel kavramlar ile başlayın.
Direkt olarak eksik temelle bir dile başlarsanız bir gün gelir takılır kalırsınız. O yüzden temel kavramlar ile başlayın.
Dil öğrenmeden önce "bilgisayar nasıl çalışır, donanımlar nasıl haberleşir, işlemci kodları nasıl işler, algoritma mantığı nedir, yazılımın amacı nedir" gibi temel kavramlar ile başlayın.
Direkt olarak eksik temelle bir dile başlarsanız bir gün gelir takılır kalırsınız. O yüzden temel kavramlar ile başlayın.
evet kazanılır ama makesefki çok büyük kazançlar sağlanamıyor benimde çevremde mühendis tanıdıklarım var hem normal işte çalışıyorlar hemde akşamları freelance olarak ek kazanç sağlamaya çalışıyorlar ama okadar büyük bi getirisi yok , size tavsiyem normal bi işte çalışmanız çünkü freelancer olmak biraz şans işi ve bol bol müşteri bulmanız gerekiyor hemde donanım ve yazıllm bilginizin ileri düzey olması gerekli.
İngilizce öğrenmeden bu iş olmaz. Udemy kullanarak da olmaz. Demirbaş kitapların hepsi İngilizce ve bunları ders çalışır gibi çalışmazsanız yine olmaz. Udemy'den Youtube'dan öğrenirsin diyip insanları yanlış yönlendirmeyin.
Oyun motoru olarak Unity, Unreal Engine kullanabilirsiniz. Ancak tavsiyem bu oyun programlama için sisteminiz yeterli olmayacaksa sanal sunucu kullanın.