Yazılımcı için 21:9 monitör tavsiyesi

Norego

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Developer
LG 34UC97 mi yoksa Samsung LS34E790CNS mı ? LG IPS, Samsung VA panel. İkiside aşağı yukarı aynı fiyat.

Ayda 2-3 saat falan anca oyun oynuyorum. Oyun performansı yerlerde sürünse bile pek önemi yok yani.

Yazılımcıyım, çift monitörden 21:9′ a terfi edeyim diyorum. (Çift ekrandan 21:9'a geçmiş başka yazılımcı arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.) Web tasarımda yapıyorum renklerin düzgün olması önemli o açıdan ama baskıya tasarım gönderen grafiker kadar da önemli değil tabi.

Bana ne lazım (öncelik sırama göre):
1. Olmazsa olmaz önceliğim göz yormaması, ışık sızması olmaması. Günde 8-9 saat pcye bakıyorum malesef. Sanırım yüksek kontrast ve panelin aydınlatması önemli göz yormama konusunda (değilsede cahilliğime verin)
2. Renk doğruluğu. sRGB önemli.
3. Ergonomisi
4. Oyun performansı ( iyi olursa bonus olur. Kötüysede fark etmez)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben de 21:9 monitör arayışı içerisindeyim. Kriterlerim de sizinkilerle aynı diyebilirim. Bu dönem zarfında yaptığınız araştırma sonuçlarını yada monitör aldıysanız deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Benzer durumdaki diğer arkadaşlar içinde bir fikir vereceğini tahmin ediyorum.
İyi çalışmalar.

Öncelikle tavsiyeler için teşekkür ederim. Tavsiye edilen monitörlerin ekran büyüklükleri iyi. En:Boy oranı arttıkça, ekran daha basık bir hâl alıyor. Bence ekran büyüklü en az 29" olmalı.
Işık sızması, bakış açısına göre renklerdeki bozulma, ergonomi, bağlantı olanakları konularında da fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Öncelikle tavsiyeler için teşekkür ederim. Tavsiye edilen monitörlerin ekran büyüklükleri iyi. En:Boy oranı arttıkça, ekran daha basık bir hâl alıyor. Bence ekran büyüklü en az 29" olmalı.
Işık sızması, bakış açısına göre renklerdeki bozulma, ergonomi, bağlantı olanakları konularında da fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba,
Dell u3415w kullaniyorum. Eksen bilgisayardan 1 ay once 2843 liraya aldim.
Benimde ilk 21:9 deneyimim oldu tavsiye ederim. Ozellikle adobe programlari icin bicilmis kaftan diyebilirim. Benim en cok hosuma giden ekran profilleri oldu. Ekrani kullanacaginiz programlara gore bolme islemi cok fonksiyonel.
Arti olarakta dell servis kalitesi her zaman 1 numaradir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı