Yazılımcı olabilmek için 2 dil bilmek gerekir mi?

emregursoz

Kilopat
Katılım
27 Şubat 2013
Mesajlar
84
Arkadaşlar, yazılımda yeniyim. Birkaç sorum olacak;
  1. Udemy'den 100+ saat aranan yazılımcı kampı kursu aldım. Python, Java, C# içeriyor. Python detaylı anlatılmamış ve diğerleri de. Sizce bu kursu bırakıp A'dan Z'ye Python eğitimi almak daha mantıklı mı?
  2. Grafikerlik yapıyordum, bıraktım sektörü. Askerden sonra geldim, yazılıma yöneldim. İş hayatına girebilmek için 2 dil bilmek gerekli midir? Yaş 27, iş hayatında sorun yaratır mı? Çok karamsar oldum.
 
Abi sana şöyle diyeyim, eğer 2 dil bilirsen daha iyi. Fakat bir dilde de sıkıntı yok. Ne kadar fazla dil, o kadar fazla iş seçeneği.
 
1) 100+ saat ile aranan yazılımcı olamazsınız. O kurslarla temel atarsınız, gerisini siz getirirsiniz. Projeler yaparak, dokümantasyon okuyarak, Github projeleri incelerek ilerlersiniz.

2) Kaç dil bildiğinizden çok o dili ne kadar iyi kullanabildiğiniz önemli. Olacağınız alana, yapacağınız projeye göre dil sayısı değişiklik gösterir.
 
1) 100+ saat ile aranan yazılımcı olamazsınız. O kurslarla temel atarsınız, gerisini siz getirirsiniz. Projeler yaparak, dokümantasyon okuyarak, GitHub projeleri incelerek ilerlersiniz.

2) Kaç dil bildiğinizden çok o dili ne kadar iyi kullanabildiğiniz önemli. Olacağınız alana, yapacağınız projeye göre dil sayısı değişiklik gösterir.

Hocam, peki Python sıfırdan ileri seviye mi yapsam yoksa 1. maddedeki gibi o yoldan mı gitsem? Python sıfırdan ileri seviye daha ileri yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@emregursoz faaliyet göstereceğiniz alana göre dil seçimi yapın. İlk başta yazılım nedir, neden yapılır, bilgisayar nasıl çalışır, algoritma nedir ve nasıl kurulur gibi başlıkları inceleyin. Bunları öğrenmeniz size daha yararlı olacaktır, mümkünse yabancı kaynaklar kullanın. Türk kaynaklar sadece temeli anlatıyor çünkü.
 
Bence, sadece yazılım sektörü için İngilizce yeterli. Ancak ben de henüz yazılım konusunda bebek adımları atmaktayım, o yüzden düşüncelerim ne kadar dikkate değer tartışılır.

Ancak belki ilerde Almanya'ya iş başvurusu yaparım diye Almanca öğreniyorum.
 
Her şeyden biraz biraz içeren kurslarla çalışmayın, öncelikle algoritmalar, veri yapıları ve temel donanım bilgilerini edinip kendinizi geliştirmek istediğiniz alanı seçin.(Web/Mobil/Masaüstü/Oyun vs...) Daha sonrasında bu alana göre bir dil seçimi yapıp o alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu sırada yine İngilizcenizi(teknik İngilizce) geliştirmeye devam edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı