Öncelikle yabancı dilin aşırı derece de etkisi var çünkü kullanacağın hangi yazılım dili olursa olsun kaynak genellikle hep yabancı sitelerde bunlardan en çok bilineni mesela Stackoverflow ve kullanacağın programlama dili ingilizce. Onun haricinde programlama lise, önlisans veya yüksek lisans bitirmiş olup olmaman çok önemli değil tabi ki diplomanın etkisi var ama programlama işi mezuniyete değil tamamen bilgi birikim isteyen bir durum üniversitesini okumuş biri olarak sadece teorik olarak konuların işlendiğini söyleyebilirim iş hayatı bambaşka. Yapacağın şey bununla alakalı güzel bir kurs altını çiziyorum
güzel bir kurs bul. Udemy'den öğreneceğin programlama dili ile alakalı kurs öğrencisi ve puanı yüksek olan bir hocaya ve yorumlara bakarak iyi bir kurs satın al. Programlama kitabı al bak. Onun haricinde en en en önemli şeylerden biride kendin proje yazmaya bak eğer yazmazsan sürekli kurs izleyip kitap okuyup durursan bir şeyler yazmazsan yerinde sayarsın bol bol proje çıkarmaya farklı şeyler kullanmaya bak. Şahsen ben iki sene kaybettim bilgisayar programcılığından sonra DGS'den mühendisliğe geçiş yapmak için matematiğim iyi olmadığı için iki sene hazırlandım yüzde elli burslu tutturdum ama aileme yük olmamak için gitmedim. Şu anda çalışıyorum ve okulda öğrendiklerimden çok başka şeyler. Tabi üniversitede gördüğümüz C# kullanıyoruz tabi onla bu aynıysa
ama bu dilin bir ton teknolojisi varmış mesela burada öğreniyorum şu an Junior aşamasındayım 6 ay oldu. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum C# yanına JS ve React.js öğrenmeye bakıyorum.