Yazılımcı olmak istiyorum

Yazılımcı olmak için üniversitede o bölümleri okumanıza gerek yok. Fakat illa da okuyacağım diyorsanız en azından eşit ağırlıktan alan Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne bir göz atın. Matematiksiz olmaz yani.

Bu bölümü sevmiyorsan okuldan kusarak kaçarsın. Bu bölüme gideceksen sürekli bir şeyler ögrenmek, projelere katılmak ve CV'ni geliştirmek için çabalaman gerekiyor mühendisliklerin hepsi genel olarak çok zor ve yorucu bölümlerdir seven insan bile kaldıramaz kolay kolay. Bu arada MF ile alıyor gideceğin bölüm. Çok geç değil otur ve sayısal öğrenmeye başla.

Öncelikle yabancı dilin aşırı derece de etkisi var çünkü kullanacağın hangi yazılım dili olursa olsun kaynak genellikle hep yabancı sitelerde bunlardan en çok bilineni mesela Stackoverflow ve kullanacağın programlama dili ingilizce. Onun haricinde programlama lise, önlisans veya yüksek lisans bitirmiş olup olmaman çok önemli değil tabi ki diplomanın etkisi var ama programlama işi mezuniyete değil tamamen bilgi birikim isteyen bir durum üniversitesini okumuş biri olarak sadece teorik olarak konuların işlendiğini söyleyebilirim iş hayatı bambaşka. Yapacağın şey bununla alakalı güzel bir kurs altını çiziyorum güzel bir kurs bul. Udemy'den öğreneceğin programlama dili ile alakalı kurs öğrencisi ve puanı yüksek olan bir hocaya ve yorumlara bakarak iyi bir kurs satın al. Programlama kitabı al bak. Onun haricinde en en en önemli şeylerden biride kendin proje yazmaya bak eğer yazmazsan sürekli kurs izleyip kitap okuyup durursan bir şeyler yazmazsan yerinde sayarsın bol bol proje çıkarmaya farklı şeyler kullanmaya bak. Şahsen ben iki sene kaybettim bilgisayar programcılığından sonra DGS'den mühendisliğe geçiş yapmak için matematiğim iyi olmadığı için iki sene hazırlandım yüzde elli burslu tutturdum ama aileme yük olmamak için gitmedim. Şu anda çalışıyorum ve okulda öğrendiklerimden çok başka şeyler. Tabi üniversitede gördüğümüz C# kullanıyoruz tabi onla bu aynıysa :) ama bu dilin bir ton teknolojisi varmış mesela burada öğreniyorum şu an Junior aşamasındayım 6 ay oldu. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum C# yanına JS ve React.js öğrenmeye bakıyorum.

Son düzenleme:
11. sınıfta yabancı dil bölümünü seçeceğim ve yazılımcı olmak istiyorum. Katkısı olur mu? Ve hiçbir bilgim yok, sizce geç mi? Bu sene yeni bir sistem alıp az da olsa öğrenmeye çalışacağım.
Programlamaya yönelik ingilizce tabiki önemli fakat dil bölümü istediğin bölüm için uygun bir bölüm değil MF öğrencisi olman gerekiyor algoritmik zeka önemli. Bu bölümü sececeksen bilgi vereyim sonsuz bilgi döngüsü iceriyor yani birseyler öğrenmezsen sürekli geri kalırsın. okuldan sonra 1-2 saat kod yazmayacaksan hiç deneme derim iyi günler.

Algoritmik zeka olmadan sadece sana söylenen satırları aynı şekilde kopyalarsınız.
üstelik ben sadece istediği bölümü MF ile daha rahat ulasabileceğini belirttim iyi günler.

12 sene bilgisayar ve elektronik ile ilgilenerek yazılım mühendisi olunabiliyor mu?
Üniversite eğitimi alırsan yazılım MÜHENDİSİ olabilirsin. Arkadaşımız mühendis olmak istediğini belirtmemiş. Ayrıca üniversite eğitiminden önce de ortalamanın biraz üstünde olduğumu düşünüyorum. Önceden hobi gözüyle bakıyordum malesef.

Öncelikle yabancı dilin aşırı derece de etkisi var çünkü kullanacağın hangi yazılım dili olursa olsun kaynak genellikle hep yabancı sitelerde bunlardan en çok bilineni mesela Stackoverflow ve kullanacağın programlama dili ingilizce. Onun haricinde programlama lise, önlisans veya yüksek lisans bitirmiş olup olmaman çok önemli değil tabi ki diplomanın etkisi var ama programlama işi mezuniyete değil tamamen bilgi birikim isteyen bir durum üniversitesini okumuş biri olarak sadece teorik olarak konuların işlendiğini söyleyebilirim iş hayatı bambaşka. Yapacağın şey bununla alakalı güzel bir kurs altını çiziyorum güzel bir kurs bul. Udemy'den öğreneceğin programlama dili ile alakalı kurs öğrencisi ve puanı yüksek olan bir hocaya ve yorumlara bakarak iyi bir kurs satın al. Programlama kitabı al bak. Onun haricinde en en en önemli şeylerden biride kendin proje yazmaya bak eğer yazmazsan sürekli kurs izleyip kitap okuyup durursan bir şeyler yazmazsan yerinde sayarsın bol bol proje çıkarmaya farklı şeyler kullanmaya bak. Şahsen ben iki sene kaybettim bilgisayar programcılığından sonra DGS'den mühendisliğe geçiş yapmak için matematiğim iyi olmadığı için iki sene hazırlandım yüzde elli burslu tutturdum ama aileme yük olmamak için gitmedim. Şu anda çalışıyorum ve okulda öğrendiklerimden çok başka şeyler. Tabi üniversitede gördüğümüz C# kullanıyoruz tabi onla bu aynıysa :) ama bu dilin bir ton teknolojisi varmış mesela burada öğreniyorum şu an Junior aşamasındayım 6 ay oldu. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum C# yanına JS ve React.js öğrenmeye bakıyorum.
Sağolun tavsiyeleriniz için sayisal derslerim pek iyi değil (fizik matematik) dil bilirsem çok rahat iş bulurum diye düşünüyorum ve hayalimdi yazilimci olmak site oyun uyguluma yapmak isterdim...
MF öğrencisi olmak, sadece üniversite için işine yarar. Algoritmik zeka ile doğrudan bir ilişkisi bulunmamakta.
Üniversite için sinavlaramı yardim edecek ? Net sayısı falan...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı