Yazılımcı vs. Yazılım Mühendisi

Yav he he. Mühendislik kökenli yazılımcının Lineer veya Discrete’i meslek hayatında
kullandığını sanan ve saçmayalan bir yorum.

Yav he he. Mühendislik kökenli yazılımcının Lineer veya Discrete’i meslek hayatında

Atip tutuyordun Deep Learning diye 2-3 mesaj once, hemen "Lineer" meslek hayatinda kullanilmiyor diye baslamissin?

Bilmeden konusursan bu sekilde rezil edersin kendini, Lineer cebirin kullanilmadigi 1 tane classification algoritmasi yok. Bayesian yapsan bile lineerle normalize etmek zorundasin.

ML'ye gelene kadar basit bir hash algoritmasi dahi yazmis olsan bu cumleyi kurmazdin.

Muhendis olmayan birinden muhendislik tavsiyesi alirsan bu sekilde bir kac mesaj sonra cehalet pacalardan akmaya basliyor. Klasik CRUD alaylisi.

Diplomaya önem veriyorsan okudugun okula önem vermen gerek. İyi bir üniversite bitirmek ile sıradan bir üniversite bitirip mezun olanları aynı keseye koymak mantıksız. Her türlü iyi eğitim alan daha kapsamlı biliyordur. Gerek hoca kalitesi, gerek ortam, gerek eğitim kalitesi vb.

Sıradan üniversite okumak ile iyi bir üniversite okumak arasındaki farkı iş başvurusu yaparken görürsün. Orada görmezsen verilen işin bir kısmında tıkınırsan anlarsın.

Yani senin alandan çok okuduğun yer önemli.
@bitwise hocam zaten oldukça detaylı şekilde anlatmış

Alaylılar kendini kandırıyor böyle devam.
Kullanıyorsun. Eminimki daha algoritma geliştirmeyi bilmiyorsunuzdur.

Yahu ne boş konuşuyorsun? Türkiye’de makine öğrenmesi modeli yazabilen kaç kişi var? Var olanı inidirip editlemekten bahsetmiyorum. O işin zorluğu hakkında bilgin var mı? Veya Tensorflow’un bir object detection modelinin arkasında kaç tane algoritma vs çalışıyor? Bunu yapay zekada bizden ileride olanlar bile zor hallediyor.
Ayrıca senden rezil olamam merak etme seviyesiz adam. Sanki lineer regresyon modeli yazabiliyor da kalkmış bilmiş gibi konuşuyor.
Sosyal’in sorunu bu işte boş adamlar dolu maalesef.
Muhendis olmayan birinden muhendislik tavsiyesi alirsan bu sekilde birkaç mesaj sonra cehalet pacalardan akmaya basliyor. Klasik CRUD alaylisi

Hahah nasıl kudurmuş. Türkiye’nin işe yaramaz mühendis kitlesinin bir parçası.

Hocam resmen mühendisleri kıskanıyorsun. Ancak kötü bir üniversiteden çıkan bir mühendis seviyesine alaylı olarak gelebilirsin. Bizden çok uzaktasın sen.

Hocam resmen mühendisleri kıskanıyorsun. Ancak kötü bir üniversiteden çıkan bir mühendis seviyesine alaylı olarak gelebilirsin. Bizden çok uzaktasın sen.
Yahu hocam bilgisayar mühendisiyim ben neyi kıskanacağım? Türkiye’deki en iyi üniversiteler dahi dünyanın ilk 500 üniversitesine zor girerken bazılarının üniversiteye tapmasına sinir oluyorum ben. Kaldı ki misal dişçilik gibi illa okuldan öğrenilecek bir meslekte değil bu(yazılım geliştiriciliği için konuşuyorum). Bugün mühendislik okuyun her öğrenci YouTube’a girip vize final öncesi video izlemiştir bende çok yaptım öyle. E hani okul önemliydi? Digital design’dan tut Assembler programlamaya kadar her şeyin videosu kaynağı vs. internette dolu. Kendini geliştirmek isteyen biri bunlar sayesinde de geliştirir. Tek bildiği algoritma olan yukarıda bir cahil öve öve bitiremiyor ama iş artık oturup kod yazma üzerine dönüyor. Biz İstanbul Büyükşehir belediyesinin kullandığı kavşak araç tanıma sistemini yazarken oturup da şu algoritma böyle şu lineer cebir böyle vs. demedik yani. Uğraştık üzerinde hallettik.
Yani anlıyorum zorunuza gidiyor senelerce okuduk gittik geldik uğraştık okulla, bunların hiç birini yapmamış adamlar geliyor kendini geliştiriyor yazılımcı oluyor diye de gerçek bu arkadaşlar. Bilgeadam’dan aldığı kursla sıradan bir mühendisten çok daha iyi yerlere gelen tonla insan var.

Hocam video izleyip dersten geçmiş iseniz iyi bir üniversiteden mezun olmamışsınızdır.
Bilgeadam'dan da kurs alıp iyi bir yazılımcı olan tanımıyorum yada udemy'den.

Benim bitirme tezim Matrix Factorization ve Recommendation System uzerine. ( Bogazici )

3 gun uyumasam sol elimle logistic regression yazarim, log likelihood hesaplarim. Benden kat kat ustun hocalarim ve calisma arkadaslarim oldu ve hepsi de Turkiyede. Yurt disinda calisan da var.

Bilmiyorsun, hic bilene de denk gelmedigin icin kimse bilmiyor saniyorsun, biraz da haset yapmissin. Zamanla olgunlasip duzelirsin belki dogru insanlarla ayni projelerde calisirsan, basarilar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…