Yazılımcılar, MacOS'da yaşadığınız eksiklikler nelerdir?

Arkadaşlar hem pil hem performans hem de taşınabilinirlik olarak Mac'e geçmeyi düşünüyorum. Yazılımcıyım ve .NET, EFCore, MSSQL gibi teknolojiler kullanıyorum. Bu programlar Windows için yapılmış ama Mac'te bunları kullanan var mı? Ek olarak da MacBook Air M3 16 256 ve ekstradan harici SSD almayı düşünüyorum.

Window ve File management cok kotu. En cok bu ikisine sovuyorum kullanirken Rectangle ve uzerine yazilmis bir kac script ile isletimi hallediyorum.

brew guzel olsa da apt ya da pacman gibi system level paket manager olmayisi yer yer rahatsiz edici.

Customize edebilmek icin takla atmak gerekiyor yer yer. Terminali istedigin directory'de acan bir kisayol yazmak iskence. Linux'te 30 saniye.

Bunun yanisira x86 da calisacak binary build etmek icin ekstra caba sarfetmen gerekiyor Rust ve Go gibi dillerde, kullanacagin lib'lere gore degismekle birlikte.

Ilk baslarda eski Python ve Java versiyonlariyla sorun yasiyordum, artik her sey ARM compatible, Rosetta bridge de gayet basarili.

Window ve File management cok kotu. En cok bu ikisine sovuyorum kullanirken Rectangle ve uzerine yazilmis birkaç script ile isletimi hallediyorum.

Brew guzel olsa da apt ya da pacman gibi System level paket Manager olmayisi yer yer rahatsiz edici.

Customize edebilmek icin takla atmak gerekiyor yer yer. Terminali istedigin Directory'de acan bir kisayol yazmak iskence. Linux'te 30 saniye.

Bunun yanı sıra X86 da calisacak binary Build etmek icin ekstra caba sarfetmen gerekiyor Rust ve GO gibi dillerde, kullanacagin Lib'lere gore degismekle birlikte.

Ilk baslarda eski Python ve Java versiyonlariyla sorun yasiyordum, artik her şey ARM compatible, Rosetta bridge de gayet basarili.

Peki asp.net vs yazarken bir sorunlar karşılaşır mıyım? Mesela şunu öğrendim Visual Studio 2022 yokmuş. VS Code'a da çok alışık değilim git Command'i olsun dosya yapısı referanslar vs. Hep VS'ye alışığım. İleride bununla ilgili güncelleme gelir mi? Biraz soruşturdum herkes Windows araçlarına erişebilmek için sanal makine kullanıyormuş bu doğru mu? M4 modeline geçmek istiyorum karşılaştırdım en i7'nin yüksek nesillerini bile tokatlıyor. Ayrıca şarj süresinde de alternatifi olsa hiç durmadan Windows'a geçerim. Laptop 3.5 kilo batarya yarım kilodan fazla, iPad var o da 1 kiloya yakın. Bir yere giderken omuzlarım kopuyor.

Peki asp.net vs yazarken bir sorunlar karşılaşır mıyım? Mesela şunu öğrendim Visual Studio 2022 yokmuş. VS Code'a da çok alışık değilim git Command'i olsun dosya yapısı referanslar vs. Hep VS'ye alışığım. İleride bununla ilgili güncelleme gelir mi? Biraz soruşturdum herkes Windows araçlarına erişebilmek için sanal makine kullanıyormuş bu doğru mu? M4 modeline geçmek istiyorum karşılaştırdım en i7'nin yüksek nesillerini bile tokatlıyor. Ayrıca şarj süresinde de alternatifi olsa hiç durmadan Windows'a geçerim. Laptop 3.5 kilo batarya yarım kilodan fazla, iPad var o da 1 kiloya yakın. Bir yere giderken omuzlarım kopuyor.

Evet, VS destegi kaldirilali cok olmuyor. Hic sanmiyorum gelecegini.

Bence VM uzerinden Windows kullanip gelistirme yapmak da biraz parayi bosa harcamak gibi. .NET icin baska ne yapilabilir bilmiyorum, kendim hic yazmadim Mac'te.

Ben de senelerce tugla gibi laptoplari sirtimda tasidim, cok iyi anliyorum o problemi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı