Yazılımcılığa Nereden Başlanmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi 1. Algoritma
2. Java olacak demi.
Java ile ilgili önerebileceğin youtube kanalı var mı?
  1. Evet.
  2. Android programlamak istiyorsan evet Java ile başlarsın ama Java console ile başlayacaksın. OOP konusuna gelene kadar öğrendiğin zaman GUI seçeceksin ve onunla iyice Javayı öğrenirsin. Daha sonra Android Studio'ya geçersin. Tabi takıldığın yerlerde ve geçişlerde yardım ederiz. Ama Swift ile de başlayabilirsin. Yeni çıktı sayılır. IOS programlarsın swift ile de.
  3. Maalesef baktım ama düzgün bir kanal bulamadım. Olmadı başka bir programlama dilinde öğrenirsin ama ben biraz daha araştırırım. Dönüş yaparım.
Kaçıncı sınıfsın ? Hangi lise ? Hangi okul ?

10. Sınıf Fen lisesi

İstersen algoritmaları bitirdiğin zaman haber verirsin teamviewer + mikrofon ile bağlanarak ilk başlarda yardımcı olabilirim. Hedefin ne meslek olarak ?

İstersen algoritmaları bitirdiğin zaman haber verirsin teamviewer + mikrofon ile bağlanarak ilk başlarda yardımcı olabilirim. Hedefin ne meslek olarak ?
Yazılım Mühendisliği.

Pseudo kod kolaymış inceledimde.
Algoritmalarda tamamen mantıkmış, hemen anladım. Bazı işaretler falan var onlara çalışırım bide while, do while, for var ama anlamadım.

Akış diyagramı programını iyice öğren yani orada anlatılan algoritmayı. Daha sonra programlama dillerini anlaman ve ilk şeyleri çözmen karşılaşacağın en zor şey. Bunun gibi önemli noktalar var o noktaları atlatınca iş bitiyor.

Farkettim. Çalışırım onlara. Bu işi iyice anlayınca bakarım neye çalışacağıma. İhtiyacım olursa bulurum seni

Demek istediğimde buydu.
@Kaan Çalışkan

İngilizceniz iyiyse Udacity Java derslerinin başında bunlar çok iyi anlatılıyor.

Demek istediğimde buydu.
@Kaan Çalışkan

İngilizceniz iyiyse Udacity Java derslerinin başında bunlar çok iyi anlatılıyor.
Baktımda güzel gibi duruyor. İngilizce sıkıntı değil

Buradaki problem ne? Ben bulamadım. Program return ekle diyo ekliyom bu sefer 0'ın altını çiziyor. Sıfırada sil diyo silince hiçbir şey çıkmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…