Yazılımcılık artık bitti mi?

2 yıllık programcı arkadaşlarımdan 1'i web yazılım şirketinde 1'i ıt uzmani oldu diğeri ise bilgi işlemde çalışıyor yani iş bence sende bitiyor 2'si 4'u yok bu işin dereceye giremezsen bile azim edersen oluyor.

Pozisyona veya şirkete göre değişir. Ancak 2 yıllık diploma ile iş bulmak çok daha zor. Bulanlar illaki vardır, ancak mühendislerin büyük çoğunluğu iş buluyorken programcıların çok az bir kısmı iş bulabiliyor. Eğer bu işin 2'si 4'ü olmasaydı programcılık mezunları DGS çalışıp mühendislik kazanmaya uğraşıyor olmazdı. 1 milyon 800 bin sıralamadaki adamın bile girebildiği programcılık bölümünün özel sektörde hiçbir karşılığı yok, yoldan geçen birini üniversite sınavına sokarsan zaten bu başarıyı gösterebilir. Doğal olarak herkesin alabildiği diploma da işlevsiz oluyor.

Ben zaten YBS okuyup yazılıma yönelim bir yandan bu mesleğe güvenmediğim için pilotaj parası biriktirmeyi düşünen birisiyim ama ben 4 yıl sonra

Kendine bir şeyler kat ybs den yüksek lisans yap koşturunca oliy
Bazı yerler illaki 4 yillik ister ona bir şey demiyorum lakin çok kesin konuşuyorsun yani bu kadar kesinlik yok kendini bir yere getirirse şans doğabiliyor ybs mezunu arkadaşım şuan mesala yazılım yapıyor çanakkale teknopark da yani yapan bir şekilde yapıyor demekki giren çok var

Ybs oku kendini geliştir mantıklı yüksek lisansta bulursan bilgisayar mühendisliği patlat

Son düzenleme:

YBS zaten işe yarıyor, ben YBS için değil, programcılık için önermiyorum dedim. YBS örgün okunursa oldukça iyi bir bölüm, ve 4 yıllık bir bölüm. Ben yazılım sektöründe 2 yıllık bölümleri ve açıköğretim bölümleri önermiyorum sadece, çünkü kendim de yazılım sektöründe çalışıyorum (back-end developer olarak). Birçok IK tanıdığım da var ve durum bu şekilde, diploma özellikle de Covid dönemi sonrası süreçte işe alımlarda oldukça önem kazandı.

Öncelikle bu konudaki düşüncem şu, yazılım şirketinde nasıl bir geliştirme süreci var, neyi, nasıl geliştiriyorlar. İşler ve bağlantılar ne bunları bir türlü hayal edemiyorum. O yüzden yazılımda iş var mı yok mu diyemiyorum ben.

Traktör icat edilince çiftçilik bitti mi bitmedi. İnsan kas gücüne olan ihtiyaç azaldı, traktör kullanmayı bilenler bu mesleğe devam etti. Yazılım için de şu an aynısı geçerli. Ai ile sen işini kolaylaştırabilirsin ama senin yerini şu aşamada alamaz. 10 sene sonra alır mı diye sorarsan da 10 sene sonra en uzman cerrahın bile yerini alabilir.

ama gelişecektir

Peki ortalama bir işe hangi sürede girebilirim en az? 1 2 5yıl?
Tecrübene, bilgi birikimine bağlı. Staj yaptığın yer seni beğenirse mezun olmadan bile işe alır. Ama sen kendini geliştirmezsen 10 yılda yine is bulamazsın

Yüksek mühendis olmak için mühendis olman gerekiyor. Mühendislik alanında lisans okumadan yl olmuyor maalesef

Bitmedi ama işçi sayısı da bayağı azaldı bence.

Bitmedi ama işçi sayısı da bayağı azaldı bence.
Evet önceden 50 işçinin kas gücüyle yapılan işi traktörle 5 işçi yapabiliyor. Ama diğer yandan da traktör bakımı, mazot satmak için görevli, diğer motorlu taşıtlar için şoför gibi birçok yeni meslek daha geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…