Yazılımcılık bitti mi?

Merhaba arkadaşlar, 14 yaşındayım lise 1'e gidiyorum ticaret meslekte bilişim bölümündeyim. İstediğim bir bölüm bu bölümde ilerlemek istiyorum internette bazı forum sayfalarında ve çevremde insanlar yazılım bitti artık diyor. 3-4 seneye kadar bitti artık okuma bu bölümü diyor. Yapay zeka yerini aldı diyor, böyle söylentiler duydukça moralim bozuluyor ve hevesim gidiyor. Ben ise ilerlemek istiyorum bilişimden babamda yazın 3 ay tatilde yazılım kurslarına göndermeyi planlıyorum. Gelişip sertifika almam için. Sizce sizin görüşleriniz nedir? Kafama takıldı bu konu 2 haftadır şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Peki yazın kurslara gidip sertifika alıp kendimi geliştirsem okul bittikten sonra iyi bir bulabilir miyim? @closed.selim
Tabii ki bulunur. Türkiye içerisinde onlarca yüzlerce irili ufaklı şirket var. Bunlar her zaman en az bir tane yazılımcıya ihtiyaç duyuyor. Özellikle teknoloji şirketleri, otomasyon şirketleri fazlasıyla yazılımcı arıyor. Her ne kadar önemli yok da deseler BTK akademi'nin ücretsiz kursları var ve sertifika veriyor devlet.

Ben meslek lisesi otomasyon bölümündeyim. Staj yaptığım usta da otomasyon bolumu mezunu ve yazılım biliyor. Şuan için Fildişi, Cezayir, Azerbaycan gibi ülkelerde fabrikaların makine panolarının bağlantı şemasını ve kodlamasını yapıyor. Ardından testini yapıyor. Para falan değil direkt bu işler sonrası çalıştığı şirket sıfır araba ve anlaşmalı olduğu müteahhitlerden sıfır ev alıyor. Sadece yazılım bilgisi ve otomasyon bilgisi ile bu kadar yüksek el işçiliği bulunan bir meslek var ortada. Ben yazılımın ölmediğini gözlerimle görüyorum.

Sen de gider elektirik elektronik okuyup yazılımda sertifikalar ile kendini geliştirirsin o zaman sen de ciddi bir meslek sahibi olursun.

Tabii ki bulunur. Türkiye içerisinde onlarca yüzlerce irili ufaklı şirket var. Bunlar her zaman en az bir tane yazılımcıya ihtiyaç duyuyor. Özellikle teknoloji şirketleri, otomasyon şirketleri fazlasıyla yazılımcı arıyor. Her ne kadar önemli yok da deseler BTK Akademi'nin ücretsiz kursları var ve sertifika veriyor devlet.

Ben meslek lisesi otomasyon bölümündeyim. Staj yaptığım usta da otomasyon bölümü mezunu ve yazılım biliyor. Şu an için fildişi, Cezayir, Azerbaycan gibi ülkelerde fabrikaların makine panolarının bağlantı şemasını ve kodlamasını yapıyor. Ardından testini yapıyor. Para falan değil direkt bu işler sonrası çalıştığı şirket sıfır araba ve anlaşmalı olduğu müteahhitlerden sıfır ev alıyor. Sadece yazılım bilgisi ve otomasyon bilgisi ile bu kadar yüksek el işçiliği bulunan bir meslek var ortada. Ben yazılımın ölmediğini gözlerimle görüyorum.

Sen de gider elektrik elektronik okuyup yazılımda sertifikalar ile kendini geliştirirsin o zaman sen de ciddi bir meslek sahibi olursun.

Hocam şimdi boş kontenjan yok okullarda 10. sınıfta geçsem çok zorluk çekerim.

Screenshot_20251004_215326_Chrome.jpg

Okulun sitesinde yazan yazı bu, şimdi bu bölümü bitirsem lisede 12. sınıfta staj var o zamanda TYT çalışıp elektrik okusam 2 yıllık ama staj ve onu yürütmek zor olur. Bir de lise 2 yıl olacak falan diyorlar kafam karıştı.

@closed.selim

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251004_215337_Chrome.jpg
    Screenshot_20251004_215337_Chrome.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 7
Hocam şimdi boş kontenjan yok okullarda 10. sınıfta geçsem çok zorluk çekerim.

Eki Görüntüle 2585607

Okulun sitesinde yazan yazı bu, şimdi bu bölümü bitirsem lisede 12. sınıfta staj var o zamanda TYT çalışıp elektrik okusam 2 yıllık ama staj ve onu yürütmek zor olur. Bir de lise 2 yıl olacak falan diyorlar kafam karıştı.

@closed.selim
Lisenin 2 senelik olma durumu gelse dahi sen ben faydalanamıyoruz. Bu sene gelirse o kural ancak gelecek sene yeni gelen 9. Sınıflar faydalanabilir.

Ayrıca zorluk çeker misiniz bilmiyorum. Ben bölüm değiştirmedim ama benim hocalarım meslek derslerinde ciddi bir zorlama yapmıyordu.

Sınav ile stajı yürütmek zor olur. Ancak daha önünüzde 3,5 sene var. 1 senesi staja gitse, 2,5 sene var. 2 senelik süreçte derslerimizi salmazsanız zaten TYT çok zorlayan bir sınav değil. Genel olarak matematik haricinde, biliyor musun bilmiyor musun onu soruyorlar.

Lisenin 2 senelik olma durumu gelse dahi sen ben faydalanamıyoruz. Bu sene gelirse o kural ancak gelecek sene yeni gelen 9. sınıflar faydalanabilir.

Ayrıca zorluk çeker misiniz bilmiyorum. Ben bölüm değiştirmedim ama benim hocalarım meslek derslerinde ciddi bir zorlama yapmıyordu.

Sınav ile stajı yürütmek zor olur. Ancak daha önünüzde 3,5 sene var. 1 senesi staja gitse, 2,5 sene var. 2 senelik süreçte derslerimizi salmazsanız zaten TYT çok zorlayan bir sınav değil. Genel olarak matematik haricinde, biliyor musun bilmiyor musun onu soruyorlar.

Anladım, hocam ama ben yine elimden geldiği kadar günde 2 saat çalışmaya çalışırım.

Merhaba arkadaşlar, 14 yaşındayım lise 1'e gidiyorum ticaret meslekte bilişim bölümündeyim. İstediğim bir bölüm bu bölümde ilerlemek istiyorum internette bazı forum sayfalarında ve çevremde insanlar yazılım bitti artık diyor. 3-4 seneye kadar bitti artık okuma bu bölümü diyor. Yapay zeka yerini aldı diyor, böyle söylentiler duydukça moralim bozuluyor ve hevesim gidiyor. Ben ise ilerlemek istiyorum bilişimden babamda yazın 3 ay tatilde yazılım kurslarına göndermeyi planlıyorum. Gelişip sertifika almam için. Sizce sizin görüşleriniz nedir? Kafama takıldı bu konu 2 haftadır şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Bitmedi. Ama işe alım süreçleri zorlaştı çünkü çok mezun var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı