Yazılımcılık bitti mi?

Merhaba arkadaşlar, 14 yaşındayım lise 1'e gidiyorum ticaret meslekte bilişim bölümündeyim. İstediğim bir bölüm bu bölümde ilerlemek istiyorum internette bazı forum sayfalarında ve çevremde insanlar yazılım bitti artık diyor. 3-4 seneye kadar bitti artık okuma bu bölümü diyor. Yapay zeka yerini aldı diyor, böyle söylentiler duydukça moralim bozuluyor ve hevesim gidiyor. Ben ise ilerlemek istiyorum bilişimden babamda yazın 3 ay tatilde yazılım kurslarına göndermeyi planlıyorum. Gelişip sertifika almam için. Sizce sizin görüşleriniz nedir? Kafama takıldı bu konu 2 haftadır şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Hocam şimdi boş kontenjan yok okullarda 10. sınıfta geçsem çok zorluk çekerim.

Okulun sitesinde yazan yazı bu, şimdi bu bölümü bitirsem lisede 12. sınıfta staj var o zamanda TYT çalışıp elektrik okusam 2 yıllık ama staj ve onu yürütmek zor olur. Bir de lise 2 yıl olacak falan diyorlar kafam karıştı.

@closed.selim

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251004_215337_Chrome.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 7
Lisenin 2 senelik olma durumu gelse dahi sen ben faydalanamıyoruz. Bu sene gelirse o kural ancak gelecek sene yeni gelen 9. Sınıflar faydalanabilir.

Ayrıca zorluk çeker misiniz bilmiyorum. Ben bölüm değiştirmedim ama benim hocalarım meslek derslerinde ciddi bir zorlama yapmıyordu.

Sınav ile stajı yürütmek zor olur. Ancak daha önünüzde 3,5 sene var. 1 senesi staja gitse, 2,5 sene var. 2 senelik süreçte derslerimizi salmazsanız zaten TYT çok zorlayan bir sınav değil. Genel olarak matematik haricinde, biliyor musun bilmiyor musun onu soruyorlar.

Anladım, hocam ama ben yine elimden geldiği kadar günde 2 saat çalışmaya çalışırım.

Bitmedi. Ama işe alım süreçleri zorlaştı çünkü çok mezun var.

Hmm, tavsiyeniz var mı peki bana?

Gerçekten bu alanda ilerlemek istiyorsan pratikte kendini geliştirmen gerekli. 14 yaşında olduğun için de bunu yapabilecek çok zamanın var. Staj mülakatlarında bile artık Jr. Seviyede algoritma soruları falan sorabiliyorlar. Mezun sayısı fazla olduğu için haklı olarak eleyici sorular soruyorlar.

Hmm, önerin var mı başka?

1. neden; Ogretmenlik gibi oldu yani. Talep az ama istek cok.

2. neden; Yapay zeka web sitesi arayuzu yazmada bayagi iyi yani. Tek yapman gereken Api'lerini baglaman. Hatta Backend bile yazabiliyor. Bunu da birkac komut yaziyorsunuz ve size neyi nasil yapacagini gostererek yapiyor.

Yani ozellikle web alani basta olmak uzere bircok isi, yapay zeka yazabilir.

3. neden; Gerek Githup, gerek App magazalari, gerek oyun magazalari. Yeterince fazla, istemeyecek kadar cok yazilim var. Piyasa olan yazilima gore, cok azini ayakta tutuyor.

Anlamadım dediğinizden bir şey kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…