Yazılımcılık değersizleşiyor mu?

Söz. Bence tam tersi. Aslını yüceltmiyor.
Doğru olduğu yer var, olmadığı yer var. Bu olduğu yerlerden biri. Hello world yazdırmayı bilen herkes kendini yazılımcı ilan ediyor. Oysaki tam donanımlı yazılımcılar sınırlıdır bu ülkede. Bu tipler çoğaldıkça gerçek yazılımcılara olan ihtiyaç artıyor.

Dershaneler Online eğitim için program tasarlatıyorlar. Buradan başlanabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite bölümleri olarak veya alan olarak izdiham var evet ama herkes bu işi yapabiliyor mu tabii ki hayır. Üniversite bölümlerini en iyi üniversiteler dahi olsa tercih edip hicbir sey beceremeyen milyonlar var. Üniversiteler öğrenciye mesleği öğretmez, alan seçimleri üzerine yüksek öğretim verir. Yani liseden beri yazılıma ilginiz veya yeteneğiniz yoksa tercih edilmesi sacmalıktan öte değildir benim gözümde cünkü önünüzdeki eğitim sizi yetkin biri yapmaz aksine derslerle boğuşursunuz o kadar. Zaten sadece üniversiteler sizi yetkin biri yapıyor olsaydı dediğiniz gibi çok değersizlesirdi bu alanlar.

Demek istediğim ise:

Değersizleşen bir şey yok, siz ne kadar yetkinseniz o kadar değerlisiniz. Bir işi kaç kişinin yaptığı değil sizin ne kadar iyi yaptığınız önemli.

Hayır, yazılım öyle kolay bir iş değil yazılım bir bütündür. Programlama, tasarım, pazarlama gibi alanları var. Popüler kültürün etkisi, ucuz ve kolay olduğu zannedilmesi gibi nedenlerden ötürü çoğaldı ama hala büyük bir yazılımcı eksiği var hem Türkiye'de hem dünyada.
Sadede gelirsek çoluk çocuk yazılımcıyım dediği için öyle gözüküyor ama gerçekler bambaşka.

Atılan her mesaj %100 doğru yemin ederim.

Aslında insanın değeri azalıyor o yüzden her iş değersizleşiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…