Yazılımda başlangıç için dil önerisi

MrDmrgk

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
●●● MSİ CYBORG 15 A13VE-897XTR ●●●

●İşlemci: Intel® Core™ i7-13620H

●Ekran Kartı: RTX 4050, GDDR6 6GB.

●Hafıza: DDR V 16GB (8GB*2, 5200MHz)
Öncelikle herkese merhaba arkadaslar, ben yazılım ögrenmek istiyorum ve internette YouTube'da arastirdim fakat iyi bir yanıt bulamadım.
Kendimi oyun ve web tasarımı üzerinden gelistirmek istiyorum ve hangi yazılım dili ile başlamaliyim?

Oyunu nerede geliştirmek istediğinize göre değişir. Unity vs. gibi ortamlarda takılacaksanız C# öğrenmek mantıklı olan hareket olacaktır. Mobil uygulama vb. uğraşlar için Java iş yapacaktır. Web sitesi dizaynı vs. için ise markup language olarak HTML/CSS ve daha sonra programlama dili olarak JavaScript lazım.

İnternet bu soruyla ve buna verilen trilyonlarca cevapla dolu, iyi bir cevap bulamadığınıza şaşırdım. Web ve oyun farklı uzmanlıklar. Web için temelden başlayacaksanız HTML- CSS-JS ile girip bir başlangıç yaparsınız. Oyun için genellikle C# önerilir. Tabi spesifik alanlara ve geliştirme ortamına göre değişir. Fakat sadece dil bilerek oyun yapılmaz. Programlama herhangi bir dille öğrenilebilir. Proje yazarken en kolay iş dil kısmıdır zaten.

İnternet bu soruyla ve buna verilen trilyonlarca cevapla dolu, iyi bir cevap bulamadığınıza şaşırdım. Web ve oyun farklı uzmanlıklar. Web için temelden başlayacaksanız HTML- CSS-JS ile girip bir başlangıç yaparsınız. Oyun için genellikle C# önerilir. Tabi spesifik alanlara ve geliştirme ortamına göre değişir. Fakat sadece dil bilerek oyun yapılmaz. Programlama herhangi bir dille öğrenilebilir. Proje yazarken en kolay iş dil kısmıdır zaten.
Arkadaşa katılıyorum en basitinden googleye "Yazılım yol haritası" yazarsan bile sana "Ne yapmak istiyorsun?" şeklinde bir soru yöneltip yol haritanı çizdiriyor ya da en basitinden kendine "Ben gerçekten ne üzerinde çalışmak istiyorum? Sadece öğrenmek için mi yoksa herhangi bir site, oyun, uygulama geliştirmek için mi öğrenmek istiyorum?" sorusunu sorup googleye cevabını yazarsan cevabını bulursun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı