Yazılımda gerçekten para var mı?

glhff

Femtopat
Merhabalar yazılım okuyacaktım ancak üniversitede sayısal engeli çıktı önüme. Üniversite okumadan yazılımımı geliştirip para kazanma şansım var mı? Kendimi geliştirip nasıl para kazanbilirim? C Sharp düşünüyorum haftaya YKS'ye girip havacılık işletme okumayı düşümnüyorum tabi puanım tutarsa.

Freelance olarak yapman çok çok zor ama kendini geliştirirsen gerçek bir iş edinebilirsin. Tabii bu mesleği sevmen gerek yoksa çok zorlanırsınız.

Var. Kuzenim aylık 250K kazanıyor. İnanmayacaksınız ama gösterdi ve şok olmuştum.(bölüm ne bilmiyorum)

Not: Üniversitesiz olmaz.

Belki başka işler yapıyordur? Kendi işidir? Her yazılımcı olan 250k mı alıyor? Ve kendini geliştiren-kanıtlayan bir yazılımcı işe girmesi kolay olur diye düşünüyorum.

Her şey üniversite değil. Sertifikalarla da bir işe girebilir?

Belki başka işler yapıyordur? Kendi işidir? Her yazılımcı olan 250k mı alıyor? Ve kendini geliştiren-kanıtlayan bir yazılımcı işe girmesi kolay olur diye düşünüyorum.

Her şey üniversite değil. Sertifikalarla da bir işe girebilir?
Hocam haklısınız ancak çöpçüler bile artık üniversite sınavı ile alınıyor.

Size bir örnek vereyim: Benim babam gazeteci ve Lise mezunu. 4 sene önce sendika yüzünden işten çıkarıldı. 25 yıllık kariyeri var ve sadece bu sayede işe girebildi. (Asgari ücretin bir tık üstü) Yani diyeceğim artık üniversite diploması olanlar daha rahat bir yerlere geliyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı