Yazılımda hatalara yapay zekadan bakılır mı?

nisoş

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben sanki hatalara yapay zekadan bakarken sanki araştırıp bulmam gerekiyormuş gibi oluyor. Siz bu durum hakkında ne düşünüorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zekadan bakmak daha pratik öğrenmek için araştırman daha iyi olur ama mühendisler bile full yapay zeka çalışıyor, olmadı yapayzekaya hatayı çözdürüp sonrasında nasıl çözdüğünü ve nasıl düzeltdiğini sor.

Merhaba arkadaşlar ben sanki hatalara yapay zekadan bakarken sanki araştırıp bulmam gerekiyormuş gibi oluyor. Siz bu durum hakkında ne düşünüorsunuz?
Ne olduğuna bağlı. Binlerce satırlık koddaki hatayı(syntax değilse [ki syntax'ı bile binlerce satırda bulamıyorlar]) bulamaz. Çok az satır varsa kendini geliştirmen için önermem. Ortalama projede abartılmazsa olabilir.

Ben hata oldugunda GitHub, Stack Overflow'dan bakıyorum. AI çözümleri yetersiz bence, forum çözümleri daha iyi.

AI göre değişir bence ChatGPT bayağı kötü DeepSeek iyi çözüm üretiyor, adını unuttum bir tanesi iyi tasarım yapıyor vs.

AI Studio Gemini kullanıyorum genelde. Copilot'ta da GPT var. DeepSeek'i goygoy icin kullanıyordum.

Gemini Visual Studio ile çalışıyor galba artık onu denemedim daha muhtemelen iyidir Gemini hepsinin ortasında iş yapıyordu orta tasarım orta kalite kodlar vs, ben boltdan sistem yapıp satmıştım farklı dosyalar için iyi, okul projesinde DeepSeek iyi iş çıkardı bayağı uzun kodlar veriyordu.

Gemini Visual Studio ile çalışıyor galba artık onu denemedim daha muhtemelen iyidir Gemini hepsinin ortasında iş yapıyordu orta tasarım orta kalite kodlar vs, ben boltdan sistem yapıp satmıştım farklı dosyalar için iyi, okul projesinde DeepSeek iyi iş çıkardı bayağı uzun kodlar veriyordu.

Copilot'un icinde Gemini de secebiliyorsun.

Öğrenme aşamasında bile basit hataları araştırarak bulmak hem dil olarak hem deneyim olarak daha çok şey katıyor. Karmaşık projelerde işi daha çok batırdıklarından ben yanaşmıyorum. Fikir almak amacıyla belki işe yarar.

Yapay zeka kullanarak hataları çözmek çok normal. Tabii bir hatanın neden olduğunu ve çözümü tam anlamıyorsan aynı şekilde yapay zekaya bunları da sormak iyi olur. Tabii bazen dokümantasyon okumak ve forum forum gezmekte gerekir. Bazı karmaşık olmayan amele işi kodları doğrudan yazdırmakta mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı