PHP Backend'i destekliyor. Lakin işe alımlarda React'da soruyorlar.
Nesne tabanlı programlama dilleri neredeyse aynı. Birini öğrenince zaten bir fonksiyonun diğer dillerdeki eşdeğerini bulmak yetiyor çoğu zaman. Ufak tefek de söz dizimi (syntax) farklılıkları oluyor.
Sırf Backend desteklediği için benim kişisel tercihim PHP olurdu.
Öncelikle HTML, CSS ve JS ile başlamanı tavsiye ederim. Daha sonra PHP öğrenebilirsin. Fakat yenilikçi bir yaklaşım istiyorsan REACT falan bakabilirsin. Özellikle yurt dışında genellikle bunlar ön planda. Ben PHP üzerine bir firmada çalışıyorum. Biz bile yavaş yavaş REACT a geçmeye başladık.
Öncelikle HTML, CSS ve JS ile başlamanı tavsiye ederim. Daha sonra PHP öğrenebilirsin. Fakat yenilikçi bir yaklaşım istiyorsan React falan bakabilirsin. Özellikle yurt dışında genellikle bunlar ön planda. Ben PHP üzerine bir firmada çalışıyorum. Biz bile yavaş yavaş React'a geçmeye başladık.
Kesinlikle katılıyorum. Birinde kendinizi geliştirin gerisi kolay gelecektir. Diğer kodlarda hemen hemen aynı. Sadece yazımı ve kullanımı farklı olabiliyor.
Kesinlikle katılıyorum. Birinde kendinizi geliştirin gerisi kolay gelecektir. Diğer kodlarda hemen hemen aynı. Sadece yazımı ve kullanımı farklı olabiliyor.
Aklın fazlasıyla karışmış durumda. Web uygulamaları için JavaScript şart. Başla bir yerden devamı gelir. Ayrıca PHP Laravel ile popülerliğini koruyor diyebilirim. Fakat benim tavsiyem tamamen JavaScript öğrenmen yolunda.
İstediğim şey site yapabilmek. Güncel bir site yapabilmek. Sosyal paylaşım siteleri gibi.
Bunun için neye daha çok ağırlık vermeliyim?
CSS ile çok vakit geçirmem gerekli mi?
PHP öğrenmeli miyim?
Bunun gibi sorularla aklım çok karışıyor ve odaklanamıyorum yazdığım kodlara.
Önerileriniz, düşünceleriniz varsa okumak isterim.
Aklın fazlasıyla karışmış durumda. Web uygulamaları için JavaScript şart. Başla bir yerden devamı gelir. Ayrıca PHP Laravel ile popülerliğini koruyor diyebilirim. Fakat benim tavsiyem tamamen JavaScript öğrenmen yolunda.
PHP ile de is bulursun muhakkak ama PHP is dead memeleri bosuna donmuyor bu saatten sonra sektore sifirdan girecek birine PHP onermem ben. Cok fazla yeni guncel teknolojili alternatifler var. Dedigim gibi React + NodeJS yanina duruma gore Firebase vs. eklemen cok daha iyi olur.