Yazılımda kendimi nasıl geliştirebilirim?

Cevaplar için herkese teşekkürler. Herkesin ortak dediği şey İngilizce. İngilizcem gayet iyi.

Ben şu an C# öğreniyorum. Exception Handling'e kadar geldim. Buradan sonra bırakırsam kötü olmaz mı? Yaklaşık 10 saatimi harcamışım, BTK Akademi üzerinden ders alıyorum. Ayrıca GitHub'a girdim fakat kafam karıştı çıktım. Tekrardan bakacağım.
Algoritma eğitimini nerede alabilirim ?

Yaklaşık 10 saatimi harcamışım
Yaklaşık 10 saat muhtemelen hiçbir şeye yakın demektir. Yanlış seçim yaptığınızı 3-4 ay sonra anlamak yerine sanırım 10 saat sonra anlamak daha karlıdır. Belkide seçiminiz yanlış değildir ? oturup biraz bunu düşünün. Ben bu dilden hayal ettiğimi alabiliyor muyum ? zevk alıyor muyum gibi ? eğer cevap veremiyor yada vermekte zorlanıyorsanız muhtemelen yanlış tercihtir.

BTK Akademi üzerinden ders alıyorum.
Genelleme yapmak istemiyorum ama şunu söyleyebilirim, BTK Akademide ki JS kursu hayatımda gördüğüm en kötü kurstu.

Ayrıca GitHub'a girdim fakat kafam karıştı çıktım
Sizin için artı bir tavsiyem de burada devreye giriyor. Bence her şeyden önce bu işin kültürü ve temelleri hakkında biraz teorik bilgi biriktirin ve çabuk pes etmeyin. İyi çalışmalar

C# tan daha kolay Profesyonel bir programlama dili zor bulursun. 10 saat'te de zaten hiç bir şey öğrenemezsin. 10 yıl olarak hedefle bence.

Hocam ben 1 yıla yakındır yazılım ve programlamayla ilgileniyorum ve bana söylenen ilk şey algoritma çalış.

Tamam algoritma çalışıyım, YouTube'tan dersler falan buldum izliyorum fakat çalışılacak bir şey olmayacak kadar basit ama iş kod yazmaya gelince tıkanıyorum. Aklıma bir türlü yazacağım şey gelmiyor. Kafamda bir plan var fakat bunu koda dökemiyorum.

Arkadaşın dediği gibi eğitimde anlıyorum ama kodlama kısmı vasat.

Ve fark ettim ki ilk öğrenme kısmında böyle kafa karıştırıcı durumlar olabiliyor, şu an daha rahat okuyup yazıyorum iş biraz pratikte.

10 yıl olarak hedefle bence.

10 yıl mı ? 10 yıl sonra C# kalsa dahi bu günkü hali ile hiçbir bağlantısı kalmaz. 10 yıl çok ciddi bir süre.

C# tan daha kolay Profesyonel bir programlama dili zor bulursun
Profesyonel bir programlama dili nedir ? JS,Python,Go vs. bunlar yarı profesyonel falan mı oluyor ?
İkincisi C dilleri öyle basit bir dil ailesi değil hatta çok karışık ve yorucu. Yani C# tan daha kolay bir çok dil bulabilir. Yanlış yönlendirme yapmayın.

C dese olur ama C# biraz zor.

Somut bak. Emek vermeden olmuyor bazı şeyler. Ben Assembly de yazdım sorsan şu an yazabilir miyim? Hayır. Bir gün bakarım, diğer gün yaparım istediğini.

Derslerle birlikte kendin de yazmaya özen göster, değiştirmeye çalış sonucunda ne olduğunu gör. Bir şey yapamamak değil, anında mükemmel olmak istiyorsun. Olamazsın, emek vermen gerek.

Öneri yapan arkadaşlar yazmadığı diller hakkında yorum yapıp milleti yanlış yönlendirmesin.

Yazarken hocayla birlikte yazıyorum, hocanın yazdıklarını değiştirip başka sonuçlar alıyorum. Fakat iş kendi başıma bir şeyler yapmaya gelince tıkanıyor. Biriyle birlikte bir şey yaparken rahatım. Ayrıca yazdığım kodlar sonuç verince heyecan veriyor bana, onun dışında soğutuyor beni. Şu an "try, catch" konularındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…