Yazılımda motivasyon kaybı normal mi?

• Konuyu başlatan bonz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 2.461
O yüzden öğrenmeye devam edin. Size kendimden örnek vereyim. 8 yıldır yazılım geliştiriyorum. Tonla şirkette çalıştım, projeler yazdım. Hatta belki görmüşsünüzdür, Technopat Sosyal'de sistem analiz yazılımı paylaşıyordum vb.

Benim ilk 3 senem tamamen öğrenme ile geçti. Bu 3 yıl sonrası iyi bir seviyeye gelmiştim. Ancak o ilk 3 yıl zordu. Neden derseniz sıfırdan başlıyorsun, İngilizce arama yapmayı yarım yamalak biliyorsun vb.

Uzun lafın kısası kendiniz farkına varacaksınız zamanı gelince öğrendiklerinizin.
Teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba hocam ben bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Serbest yazılımcı olmakla diplomalı yazılımcı olmak arasında çok bir fark var mı? Düşük maaş gibi sıkıntılar oluyor mu? Benim bir serbest yazılımcı arkadaşım asgari ücrete çalışıyordu. O yüzden soruyorum hem de insan o kadar çalışıp çabalayıp üniversite kazanıp kendini geliştirmesine rağmen serbest çalışan birinin onu geçmesi mantıksız değil mi?

Şu an hala diploma öncelikli. Ancak yön iyi yazılımcıya doğru gidiyor. Şirketler yetenekli eleman arıyor. Diploamalı eleman isteği yavaş yavaş azalıyor.

Kendinizi gerçekten iyi bir şekilde geliştirirseniz kolay bir şekilde iş bulabilirsiniz.

Serbest çalışan birisinin yazılım bilgisi daha fazla ise geçmesi normal. Boynuz kulağı geçer.

Teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.

Teşekkürler 😇

Yazılıma ilk başladığım zamanları hatırlıyorum. HTML, CSS öğrenmeyi kafaya koymuştum. İlk başlarda özellike internetten bol bol yararlandım. Daha sonrasında bir karambole düştüm. Dedim ben hep internetten araştırdım, peki şimdi ne yapacağım? Daha sonrasında bol bol işin en önemli kısmı da bu olsa gerek, bol bol pratik yaptım. Zamanında bir yazılımı yapamıyorum diye bunalıma girip 2-3 gün kodlama yapmıyordum :D yani hocam uzun lafın kısası motivasyon kaybı elbet ki olacaktır, önemli olan yazılım ile uğraşırken eğlenmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı