ChatGPT Plus iOS cihaz olmadan App Store'dan alma

Jackdaw713

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, başlık biraz kafa karıştırıcı olabilir. Yapmak istediğim şey Apple cihaza sahip olmamama rağmen mevcut Apple hesabımla Chat GPT Plus almak istiyorum. Sebebi ise normal Chat GPT almaya çalıştığınızda 20$ (650₺) ödemeniz gerekirken App Store üzerinden alırsanız 400₺ ye geliyor. Bunun için bir yöntem var mı? Arkadaşımın Ipadinden falan yapmayı düşündüm ama onun için de hesabından çıkış yapması gerekiyor sanırsam, aynı anda 2 Apple kimliği kullanılmıyor. Aklınıza gelen herhangi bir yöntem var mı?

Evet, ben de şimdi fark ettim. Android cihazında ne kadar TL gösteriyor?

1730996866722.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, bende şimdi fark ettim. Android cihazında ne kadar TL gösteriyor? Eki Görüntüle 2346745

Google Play Store üzerinden alırsanız 650₺. Tarayıcıdan alırsanız 20$ alıyor kur farkı, vergi falan derken 700₺'leri buluyor. Apple Store'da da zam gelmiş sanırım en son baktığımda 400₺ idi. Şu anda 499₺ galiba.

Merhaba
Apple store dan aldığımız chatgpt üyeliğini, androıd tablette aynı kullanıcı adı ve şifre ile kullanabilirmiyiz?

Yukarıdaki soruma chatgpt'inin verdiği yanıt:

Cevap:

Hayır, Apple Store (App Store) üzerinden alınan ChatGPT Plus üyeliği, doğrudan Google Play uygulamasında geçerli değildir.
Ama aynı OpenAI hesabını (yani e-posta + şifreyle giriş yaptığın hesabı) kullanıyorsan, üyeliğin web sürümünde (chat.openai.com) geçerli olur.

🔍 Detaylı Açıklama:

Platform Abonelik Yöntemi Nerede Geçerli? Not

🟦 Apple App Store (iPhone/iPad) Apple ID üzerinden ödeme (App Store faturalandırması) Yalnızca iOS uygulamasında geçerli ✅ Google Play’e taşınamaz
🟩 Google Play (Android) Google hesabı üzerinden ödeme (Play Store faturalandırması) Yalnızca Android uygulamasında geçerli ✅ App Store’a taşınamaz
🌐 Web (chat.openai.com) OpenAI hesabı üzerinden kredi kartı / banka kartı Tüm cihazlarda geçerli (iOS + Android + PC) ✅ En esnek seçenektir

🧠 Nasıl çalışır:

App Store ve Google Play, kendi ödeme sistemlerini kullandıkları için abonelik bilgilerini OpenAI ile paylaşmazlar.

Yani Apple’dan aldığın “Plus” bilgisi sadece Apple hesabına bağlıdır.

Google Play, bu bilgiyi göremez — bu yüzden seni “ücretsiz kullanıcı” olarak gösterir.

✅ Ne Yapabilirsin:

1️⃣ Web sürümünü kullan

https://chat.openai.com adresine git.

App Store’dan aldığın Plus üyeliğini satın aldığın aynı e-posta hesabıyla giriş yap.

Burada “ChatGPT Plus” olarak tanınır ve tüm özellikler (GPT-5, dosya yükleme, web arama, görsel tanıma vb.) aktif olur.

İstersen bu web sürümünü Android’de ana ekrana “uygulama gibi” sabitleyebilirsin.

2️⃣ Android uygulamasında Plus kullanmak istiyorsan

App Store aboneliğini iptal et (Apple ID → Abonelikler → ChatGPT → “İptal Et”).

Sonra aynı hesabınla Android uygulamasından “Yükselt (Upgrade to Plus)” deyip Google Play üzerinden tekrar abone ol.

Bu şekilde Android cihazın da “Plus” erişimine sahip olur.

🚫 Kısaca:

🔄 App Store aboneliği = sadece iPhone/iPad uygulamasında geçerli

🔄 Google Play aboneliği = sadece Android uygulamasında geçerli

🌍 Web üzerinden alınan abonelik = her yerde geçerli ✅

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı