Freelancer iş yapmaya uygunsun.
Figma to html, psd to html gibi işler alıp yapabilirsin.
Şu iş modelinde de sıkça işler oluyor, React ile geliştirilen projeye eklentiler, yeni özellikler, bug çözümleri gibi sorunlar için insanlar yardım arıyorlar.
Bu insanlara nasıl ulaşırım dersen, r10 gibi web master forumları, bionluk gibi freelancer siteler vs. Burada sıkça web tasarım işleri dönüyor.
R10 da pek React bilen yok galiba, benim mesaj kutum React ve React Native ile doldu. Genel projeler deploy etme, ek özellik ekleme, hata çözümü vs. Sıfırdan pek proje görmedim (Öğrenci ödevleri dışında).
Eğer tasarımına güveniyorsan, sıfırdan bir tema hazırlayıp satmaya çalışabilirsin. Envato, themeforest gibi sitelerde üyelik açılıyor mu bilmiyorum ama oralara göz gezdirmekte fayda var.
Projelik fulltime bir işe de girebilirsin. Projenin büyüklüğüne göre çalışma süren değişebilir. Bu genelde yeni girişimler ve startup projelerde oluyor. Bazende büyük projelerin belli bir yeri hızla bitirilme ihtiyacından.
Yaşın nedir ne yapıyorsun bilmiyorum ama bu alana girip fulltime veya parttime bir iş arayabilirsin. Kendini iyi yetiştirmiş bir frontend dev bulmak kolay değil.
Bu işlere girince React, Vue biliyorum demekle bitmiyor.
- DevOps araçlarına ne kadar hakimsin?
- Git, semantic versionning, CI/CD, SaaS, yazılım geliştirme (Sprint-Scrum-Agile) gibi konularda bilgin ne?
- MicroFrontend nedir? Geliştirilecek projeye uygun mudur?
- Webpack, babel, polyfill gibi teknolojiler nedir? Ne kadar hakimsin?
- Algoritma ve Veri yapılarına ne kadar hakimsin?
- Clean code ve Code standartlarına hakim misin?
vs vs.
Soruları yanıtla diye yazmadım. Frontend dev demek sadece teknolojiyi biliyorum demek değildir. Birkaç soru ile bunu açıklamaya çalıştım.
Not: Sonlara doğru sorudan sapmış gibi oldum. Ama genel bilgi olsun diye aktarayım dedim.