Yazılımda üniversite şart mı?

Makaleler
49
Şu an C ve C# ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Elimde doküman var. Video izlemeyi sevmiyorum. Kendi kendime uğraşıyorum. Soracak yer bulabilirim. Ama öğretecek kişi yok.

Kendime kendime öğrenen birisiyim. Bana cevap verecek insanlar bilgili olabilir. Ama hoca konusunda kafamda soru işaretleri var.

Alaylının hocadan ne farkı var? Profesör olmak için ortalama 30 sene gidiyor. Bir de ODTÜ diyelim bir de; rekabet etme amaçlı. Alaylı ve ODTÜ dersek hangisi daha çabuk iş bulur? En saygın üniversitelerden birinden eğitim almak var.

Tamam, alaylı yazılımcı olunur. On da sıkıntım yok. Usta-Çırak ilişkisinin önemli olduğunu düşünüyorum. Sizce hangisi daha iyi olur?

Bugüne kadar yazılımcılardan üniversite şart diye bir şey duymadım. Kod yazmayı öğrenmekten ziyade kendini öğrendiğin alanda ne kadar geliştirdiğin ve iş başvurusu yaparken referans sunduğun çalışmaların önemli. Yakın çevremde lise mevzunu olup kendini geliştirip yabancı ülkelerde hem çalışıp hem de formaliteden üniversite bitiren 1-2 kişi var. Şirket seni işe alıyor eğitimini karşılıyor ve sen şirket için yazılımcı olarak çalışıyorsun. Böyle bir şart varsa da hiç duymadım.

Yurt içinde duruma göre değişir, kamu kurumu diplomasız almaz. Özel sektörde kıdemi etkiler ama girip sorunsuz çalışabilirsiniz. Yurt dışında zaten eğitimsiz sayılırsınız.

Türkiye'de çabuk iş bulma devri bitti. Sömürü düzeni hakim şu anda.

Bugüne kadar yazılımcılardan üniversite şart diye bir şey duymadım. Kod yazmayı öğrenmekten ziyade kendini öğrendiğin alanda ne kadar geliştirdiğin ve iş başvurusu yaparken referans sunduğun çalışmaların önemli. Yakın çevremde lise mevzunu olup kendini geliştirip yabancı ülkelerde hem çalışıp hem de formaliteden üniversite bitiren 1-2 kişi var. Şirket seni işe alıyor eğitimini karşılıyor ve sen şirket için yazılımcı olarak çalışıyorsun. Böyle bir şart varsa da hiç duymadım.
Üniversite şart mı derken; üniversite de derece ile bitiren bir öğrenci ile alaylı yazılımcı amaçlı sormak istedim.

Üniversite şart mı derken; üniversite de derece ile bitiren bir öğrenci ile alaylı yazılımcı amaçlı sormak istedim.

İş bulmak için kuruma göre diploma değişir, fakat kurum diplomadan ziyade işine bakar diye düşünüyorum. Kamu kuruluşları hariç. Diploma senin şirket veya kuruluşta ki konumunu etkiler, kıdemin yani bulunduğun pozisyonu doğrudan etkiler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı