Yazılımı dili öğrenmek için tavsiye

Kardeşim merhaba. Ben bir firmada yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Yaklaşık 8 yıllık iş tecrübemde de bulunduğun veya çalışacağın şehirdeki iş olanaklarını düşünerek hareket etsen daha avantajlı olur. Örnek veriyorum sanayi olan bir şehirde olacaksan SQL - Database - Ardunio - C- Python a yönelebilirsin. Ve ya reklamcılık Web Site gibi iş olanaklarının olduğu bir şehirdeysen HTML - PHP - Java öğrenmen artı olacaktır. Bu şekilde kendi içerisinde değerlendirmelisin. Ancak hepsinden biraz biraz bilmen birşey katmayacak bunu da bil. Bu nedenle 1 alanda sabit kalmaya özen göster. Kendini o alanda geliştir. Şu anda 7. sınıf olarak karar verme aşamasında daha yolun başındasın. Bu dediklerimi mutlaka değerlendir.

Hayatta başarılar.
Çok teşekkürler 😍
 
Heee birde ekleyeyim. Mutlaka iyi seviyede Excel öğren öğren öğren. Bu mesajı okuyan her arkadaşım içinde geçerli. Excel'i mutlaka iyi seviyede kullanın. 😅👍
Arkadaşın ağzından bal akıyor, dediği gibi bir alanda/dilde yoğunlaş ki benim gibi her şeyden azar azar bilip hiçbirinde iş yapamayacak/profesyonellik düzeyine gelememiş kişi olma.
 
10+ senedir sektordeyim bir kere excel kullanmadim. Gereksiz ve muhendislikle alakasi yok.
Mühendislik ile alakalı değil tabi ki. Ve excel dediğimizde sadece hücreler, düşeyara, topla değil. SQL ile Makro Çalışabilmek. Sektörünü ya da çalıştığın firma misyonunu bilmiyorum. Ancak Manisa'da yaşıyorum. Ve sanayi bölgelerinde Excel bir ihtiyaç değil zorunluluktur.
 
Yapacağın çalışmalara göre değişir tabi ki ama ben başlangıç için Python düşünürdüm.
Dostum açıkcası sana şöyle söyliyeyim.Python ile Türkiyede iş bulman neredeyse imkansız. Python'u büyük şirketler kullanıyor fazlasıyla back-end üzerine. Ve o büyük şirketlerin de kendine özel şeyleri var onları size vericeklerini sanmıyorum. Bana göre mobil programlamayı düşünün. Gelecekte gerçekten mobil programlama'dan daha fazla parası olan bir meslek olmayacak. Çünkü farkettiyseniz son zamanlar da herşey mobile geçiyor. Örnek olarak devletin işleri web'den çıktı artık uygulama olarak veriliyor(Sağlık bilgileri,Araba bilgileri vb.) Size tavsiyem ya ios geliştirme olarak ilerleyin ya da android geliştirme.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı