Yazılımı iyi telefon markaları nelerdir?

Yanlış bilgi: Honor, Huawei çatısından ayrıldıktan sonra Google hizmetlerine kavuşmuştur. (Bkz: Honor 50)
Oppo Vivo honnor Xiaomi hangisinin yazılımı daha iyidir arkadaşlar sıralarsak sıralama nasıl olur?

Custom ROM atıp daha iyi yapacaksanız Xiaomi. Onun dışında böyle sıraladım:

• Xiaomi (MIUI) – özelleştirme seçenekleri, zengin özellikler ve sık güncellemelerle bir adım önde.
  • Oppo (ColorOS) – minimalist tasarım ve performans odaklı optimizasyon ile güçlü bir alternatif.
  • Vivo (funtouch OS) – kullanıcı dostu ama biraz daha yavaş güncellemeler ve bazı gereksiz özellikler.
  • Honor (magic UI) – güçlü bir yazılım, ancak Google servislerinin eksikliği ve güncelleme desteği eksiklikleri ile geride kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xiaomi alınacaksa telefonun üst segment olması ve ekran yenileme hızının yüksek olması çok önemli çünkü üst segment olmadığında 2 yıla telefonu kullanırken 15 FPS oyun oynuyor hissiyatı veriyor. Redmi ve giriş seviyesi POCO modellerinden uzak durun. (POCO M3 Pro kullanıyorum 90hz ile telefon stabil ve rahat çalışıyor fakat başka bir tanıdığımın Redmi Note 9S telefonu bahsettiğim gibi 15 fps oyun oynuyor hissiyatı veriyor.) Genel olarak MIUI sıkıntılı bir yazılım.
Not: Ekran yenileme hızı yüksek olunca kasmalar daha az hissediliyor o yüzden yenileme hızı önemli dedim.
Aynı şekilde giriş segment Oppo (A5 2020) kullanmışlığım var. Oppo daha stabil fakat giriş segment olunca yine yavaşlamalar hissediliyor. Ek olarak Oppo ColorOS arayüzü için Türkiye'de tema mağzası hizmetini sunmuyor.

Vivo ve Honor hakkında fikrim yok.

ColorOS iyidir. Honor'un yazılımı da fena değil. Xiaomi'ninki çöp ama .eu ROM veya başka bir Custom ROM kurursanız iyi olur

(APPLE FANI DEĞİLİM) Barındırdığı özelliklerin Türkçe oluşu ve diğer markalara göre daha iyi deneyim sağlaması sebebiyle İOS bence. Mesela samsung da bixby denen asistan 7-8 yıldır var ama Türkçe dil desteği yok. Bir başka örnek ise Bixby Text Call: Telefonla görüşme esnasında toplantıda falan iseniz konuşmaları yazılı sohbete çeviriyor. Karşı tarafın sesi yazıya dönüşerek sizin tarafınızdan bir whatsapp sohbeti gibi oluyor. Bu sırada sizin yazdığınız yazılar ise bixby asistan ile karşı tarafa seslendiriliyor. Ayrıca bu durumun canlı çeviri özelliği de bulunmakta fakat Türkçe dil desteklenmiyor. Apple tarafında ise Siri Türkçe dil desteğine sahip ve aksanı da google asistana kıyasla daha kaliteli bence. Ayrıca apple de klavyede emoji aratma varken samsungda böyle bir özellik Türkçe Desteği bulunmadığı için kullanılamıyor. Ayrıca apple fanı değilim. Hatta SAMSUNG S SERİSİ TELEFON KULLANIYORUM. Yani demem o ki apple de yazılım, samsung da donanım var

• Xiaomi (MIUI) – özelleştirme seçenekleri, zengin özellikler ve sık güncellemelerle bir adım önde.
  • Oppo (ColorOS) – minimalist tasarım ve performans odaklı optimizasyon ile güçlü bir alternatif.
  • Vivo (funtouch OS) – kullanıcı dostu ama biraz daha yavaş güncellemeler ve bazı gereksiz özellikler.
  • Honor (magic UI) – güçlü bir yazılım, ancak Google servislerinin eksikliği ve güncelleme desteği eksiklikleri ile geride kalıyor.

Google servisleri Huawei'de yok diye biliyorum.

Yanlış cevap. Honor Huawei ile bağlantısını kesti ve aktif olarak Honor kullanıyorum. Google ile ilgili bir sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı