Yazılımla alakalı bu video hakkında görüşünüz nedir?

Oturup video izleyerek olacak is degil bu. Adam gibi egitimini alacaksin gelecegini kurtarmak icin. ( gelecek != para )

Insanlar bu konularda bilgi enflasyonu kavramini cok cabuk goz ardi ediyorlar. "Geleceginin kurtulmasi" icin bir seyi bilmen yetmez, herkesten cok bileceksin. Populasyonun %90'i Udemy'e girip "Aranan Uzman Ubersonik yazilimci olun" kursuna 400 lira yerine 25 lira vererek cok hesapli bir alisveris yaptigini ve gelecegine buyuk yatirim yaptigi islak ruyasina kapiliyor.

Problem su ki, para gibi bilgi de enflasyona ugrar. Artik onu bilmemek kabahat zaten. 100 sene once okuma yazma bilsen kraldin, artik 5 dakika kesintisiz Ingilizce konusamiyorsan cahilsin.

Ama felsefi olarak hakli. Elinin altinda internet varken insanin herhangi bir konu hakkinda hicbir sey bilmiyor olmasi sadece ve sadece kendi kabahatidir.
 
Bu adamı görünce aklıma sürekli Ferrari videosu geliyor. Adam söylediği her kelimede haklı. Sadece YouTube ve Udemy'den video izleyerek mobil oyun yapan ve oyunu tutan, oradan aldığı para ile işleri ilerleten insanlar var. Çoğu insan yazılım falan öğrenmeye başlarken tüm sistemi yeni baştan tasarlamak ve olağanüstü bir şeyler yapmak gibi bakıyor. Halbuki mobil mağazalarda birbirinin aynı yüzlerce oyun var. Bazıları 2 günde yapılabilecek düzeyde. Pazarlamasını iyi yapan yürüyor. Oradan aldığı para ile işleri zamanla ilerletiyor. Bebek adımlarıyla ilerlemeyi göze almak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı