Yazın Kalan Süresinde TYT ve 11. Sınıf Konuları Bitirilir mi?

Atahan Kutlu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi akşamlar. Bu sene 12. sınıfa geçeceğim. Yarından itibaren her gün yaklaşık 10 saatimi vererek başlamayı düşünüyorum. TYT'ye bakacak olursam konu olarak fazla eksiğim var ve bayağı şey unutuldu, şu an 60-70 net arası yapıyorum TYT'de. Bu sene 11. sınıf konularını da normal bir şekilde öğrendim ama yeteri kadar çalışmadım, sadece okul sınavlarından geçmeye yönelik bir çalışma oldu benim için. 11. sınıf deneme sınavlarından da hep 15-25 net arası yapıyordum. Yarından itibaren başladığımda okulların açılmasına hemen hemen 2 ay kalmış olacak. Bu süre zarfında TYT'yi bitirmeye ve 11. sınıf konularını tekrar etmeye vaktim yeter mi sizce? Bu süre zarfında neler önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Hocam günlük 10 saat ile başlamanızı önermem. Motoru yavaş yavaş çalıştırmak lazım bir anda çalıştırırsanız ileride büyük sorun çıkartır. Günlük olarak sizi sıkmayacak kadar çalışın zamanla artacaktır ve daha verimli olacaktır emin olabilirsiniz.

Yazın günlük 6-7 saat ideal bence. 10 saat aşırı kaçar. TYT'de önemli konuları bitirin, unutacağınız konuları ellemeyin. (Kimya Her Yerde gibi konular) tyt fizikte iş güç enerji ve elektrik manyetizma konularını bitirip 11 fiziğindeki kuvvet hareket ve elektrik manyetizma konusunu çalışabilirsiniz.

Örneğin tytde iş güç enerji çalışıp testleri çözdünüz, 11 fizikten kuvvet ve harekete başlayın ve bir yandan da tytde elektrik manyetizmaya başlayın.

Kimyada da mol gibi aytde önemli olan konuları bitirin ve 11 ile beraber götürün.

TYT Biyoloji ise kısa zaten, ayt için önemli olan konuları bitirip 11 ile beraber götürün.

Demek istediğim TYT yazın bitmeli kafasında olmayın, 11 çok daha önemli. Okul açıldığında harmonik hareket falan işlerken dönüp kuvvet ve hareket çalışacak vaktimiz çok olmayacak. 11 ağırlıklı gidin bence.

@333365

Yazın TYT'de belirli bir yere gelsen de kafi olduğunu düşünüyorum. TYT ve 11. sınıf konuları 2 ayda zaten bitmez. Benim önerim kalan süreç içerisinde matematiği halletmeye çalış ki 11. sınıf konularına çalışırken sıkıntı çekme matematik adına.

İkinci kez yks'den çıkmış biri olarak yazıyorum. Senin yerinde olsam bu yaz TYT'yi sağlama alırdım. Hedefine göre yapman gereken TYT netine ulaştıktan sonra sınava kadar AYT çalışırsın. 2 ayda TYT'yi hallet, erkenden AYT'ye başlamanın faydasını göreceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı