Yazın otelde çalışmak

Ero41

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba yarın İstanbul'a otelde çalışmaya gidiyorum. 16 yaşındayım. Daha öncesinde hiç çalışmadım. Yani bu benim ilk deneyimim olacak. Birkaç taktik verirseniz çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi departmanda çalışmak üzere gidiyorsun? Komi olarak başlayacaksan verilebilecek çok bir taktik yok uzmanlık gerektirmeyen amele işlerini yaptırırlar. Misafirlerle iletişim halinde bulunma şansın pek olmaz.

ilk başta diksiyon çok önemli ona dikkat et insanlarla ilişkini en üst seviyede tut genellikle zaten ya içeçek yada atıştırmalık dağıtırsın onları taşırken kesinlikle önüne bak tepsiye değil bunlar başlıca verebilceğim tavsiyeler

Kendini fazla ezdirme. Çok da ses çıkarma. Dengeyi sağla yeter. Müşterilere güler yüzü eksik etme kiminle tartışırsan tartış müşteriye ve iş arkadaşlarına yansıtma zira senin yaşadığîn durum onu ilgilendirmez. Müşterilerin bazıları ukala olacaktır alttan al. Yaşın gereği senin üstüne gelen olursa bir üst kademedekine başvur hemen otel müdürüne gitme üstlerinle iyi anlaşırsan bu sorunlar daha kolay çözülür. Zaten geçici eleman olduğun için fazla yüklenmezler, ya da tam tersi bunlara dikkat et yeter. Şimdiden kolay gelsin.

Hangi departmanda çalışmak üzere gidiyorsun? Komi olarak başlayacaksan verilebilecek çok bir taktik yok uzmanlık gerektirmeyen amele işlerini yaptırırlar. Misafirlerle iletişim halinde bulunma şansın pek olmaz.
Bu gibi hususları unutmuştum.

Hangi biriminde çalışacaksın? Paranı biriktirmek için gayet güzel bir düşünce fakat lojman hayatı zorlayabilir seni. Bazı hayattan bezmiş insanlarla her gün yüz yüze gelebilirsin umursamamı tavsiye ederim. Turizm hayatı hızlı olduğu kadar da zordur. Paranı biriktirebilirsin aynı günde bitirebilirsin de

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı