Yazın TYT çalışmak vs İngilizce öğrenmek

Iskenderun

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
8.072
Makaleler
1
Çözümler
62
Yer
Iskenderun
Yaz tatili bildiğim kadarıyla haziran ayında başlıyordu. Çok kararsız kaldım. İngilizcemi geliştirmeyi çok istiyorum. Ama bir yandan da derslerle ilgili pek bir bilgim yok. 9 ve 10. sınıf konularını öğreneceğim. Virüs sağ olsun, dersler aksadı. Sizce hangisi? Dersler için en kötü 2 ay gerek, İngilizce içinse 1.5-2 ay.

Ben İngilizce öğreneyim diyorum ama yine de çok kararsız kaldım. Dersleri, kendim çalışarak anlayabileceğime inanıyorum, matematik dışında. Ayrıca bildiğim ve gördüğüm kadarıyla TYT kolay. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce için acelen olmasın, onu üniversiteye giderken mecbur öğreneceksin zaten zorla öğretecekler. Ki hazırlık okuma durumu da var.
Ama öncesinde matematik çalışıp üniversiteye gitmen gerekiyor. Yani matematik çok daha önemli.
 
Yazın tamamen TYT matematik halledebilirsen iyi olabilir. Gerisi bol vakti var. 11. sınıf kilit nokta. 11. sınıf konuları iyice halletmen, iyi konumda olman önemli ki AYT yüzde 70'i bitirmiş oluyorsun. 12. sınıfta TYT denemeleriyle 12. konuları ilerlersin. Matematik önemli bir ders. Temel atmazsan 11-12 matematiği biraz sıkıntı çıkarabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı dili şu an o kadar kafana takma. Derslerine yoğunlaş. Hem ortalamanı yüksek tut hem de üniversite sınavı için birikimin olsun. İngilizceyi hazırlık okursan zaten öğreneceksin.
 
İngilizceyi güzel bir üniversitenin İngilizce bölümünü kazanarak tam takır öğrenebilirsin zaten. Şimdilik odağında YKS olmalı bence.
 

Geri
Yukarı