YBS için üniversite önerisi

yusuf_osman

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16 GB DDR4 3200Mhz / I5 1235U / Intel Irıs Xe / Mıcron 500GB PCIx3
Eşit ağırlık için bana en uygun bölüm YBS diye düşünüyorum. Okulları araştırdım baktım vs ama tam bir fikir oturmadı. Sıralamam tahmini 20K-40K arasında gelir gibi duruyor (yani inşallah). 15k'da İngilizce Medipol vardı ama pek mümkün durmuyor artık. İstanbul'da okumak ve İngilizce okumak iş imkanları olarak daha iyi olur diye düşündüm, bilmiyorum doğru mu düşündüm. İşletme kısmı da yazılım kısmı da ilgimi çekiyor, %55 yazılım %45 işletme gibi bir durum. Hangi üniversiteleri önerirsiniz?

Eşit ağırlık için bana en uygun bölüm YBS diye düşünüyorum. Okulları araştırdım baktım vs ama tam bir fikir oturmadı. Sıralamam tahmini 20K-40K arasında gelir gibi duruyor (yani inşallah). 15K'da İngilizce medipol vardı ama pek mümkün durmuyor artık. İstanbul'da okumak ve İngilizce okumak iş imkanları olarak daha iyi olur diye düşündüm, bilmiyorum doğru mu düşündüm. İşletme kısmı da yazılım kısmı da ilgimi çekiyor, %55 yazılım %45 işletme gibi bir durum. Hangi üniversiteleri önerirsiniz?

Dostum merhaba, ben YBS İngilizce 2.sınıf öğrencisiyim, 2022 girişliyim şu anda İstanbul'da okuyorum. Sana tavsiyem sıralamanı hesaplamaya vs. çalışma çünkü hesaplandığınla alakasız şeyler çıkabilir. Neyse konumuza gelelim üniversite seçim sürecinde zaten tüm üniversiteleri araştıracaksın, şu anda bu kaygıya kapılmana gerek yok sınavdan sonra uzun bir zamanın olacak. Eğer iyi bir sıralama yapabilirsen önereceğim birkaç üniversite var: Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi bu üniversiteler üst sıralamalar için alt sıralamalar için: Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir bakırçay üniversitesi, Sakarya Üniversitesi(aralarında en iyisi olduğunu düşünüyorum), Haliç Üniversitesi(İstanbul için). Yazdıklarım genel olarak yazılım ağırlıklı, daha düşük sıralamalar yaparsanız ki umarım yapmazsınız, buraya tekrar yazabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

Dostum merhaba, ben YBS İngilizce 2.sınıf öğrencisiyim, 2022 girişliyim şu anda İstanbul'da okuyorum. Sana tavsiyem sıralamanı hesaplamaya vs. çalışma çünkü hesaplandığınla alakasız şeyler çıkabilir. Neyse konumuza gelelim üniversite seçim sürecinde zaten tüm üniversiteleri araştıracaksın, şu anda bu kaygıya kapılmana gerek yok sınavdan sonra uzun bir zamanın olacak. Eğer iyi bir sıralama yapabilirsen önereceğim birkaç üniversite var: Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi bu üniversiteler üst sıralamalar için alt sıralamalar için: Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir bakırçay üniversitesi, Sakarya Üniversitesi(aralarında en iyisi olduğunu düşünüyorum), Haliç Üniversitesi(İstanbul için). Yazdıklarım genel olarak yazılım ağırlıklı, daha düşük sıralamalar yaparsanız ki umarım yapmazsınız, buraya tekrar yazabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.
Hangi ünidesiniz acaba?

YBS de verilen eğitimden ziyade okulun adı önemli kaçmaz mı? Fikrim bu tabii yanılıyor da olabilirim. Demek istediğim Sakarya en iyisi demişsiniz ki ben de öyle duydum gerçekten ama YBS için üniversite seçerken ortam ve isme bakıp eğitim kısmını biraz da kendimize bıraksak çok mu mantıksız olur?

Eşit ağırlık için bana en uygun bölüm YBS diye düşünüyorum. Okulları araştırdım baktım vs ama tam bir fikir oturmadı. Sıralamam tahmini 20K-40K arasında gelir gibi duruyor (yani inşallah). 15k'da İngilizce Medipol vardı ama pek mümkün durmuyor artık. İstanbul'da okumak ve İngilizce okumak iş imkanları olarak daha iyi olur diye düşündüm, bilmiyorum doğru mu düşündüm. İşletme kısmı da yazılım kısmı da ilgimi çekiyor, %55 yazılım %45 işletme gibi bir durum. Hangi üniversiteleri önerirsiniz?
Bilişim sektöründe işsizlik zirve yapmışken YBS düşünmek mantıksız...

Para kazanman zor olur bilişim sektöründe söyleyeyim. Çok fazla talep var daha geçen gün ODTÜ mezunu mühendis 30K ile işe başladı. Eğer yurtdışına açılacağım dersen o başka.
İsterim yabancı dilim de var çok az daha geliştirsem herhangi bir işte sorun çıkmaz ayrıca mesela bir sürü hukuk mezunu var ama kendini geliştiren kişi öne çıkıyor bu işi severek yaparsam kendimi geliştirirsem başaramaz mıyım aynı kapıya çıkmaz mı yanılıyor muyum?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı