YBS mi iktisat mi okunulmalı?

onur231a

Yoctopat
Daha fazla  
Ortalama bir sıralama geldi DEÜ YBS düşünüyorum ama iktisat okusam mi o da aklımda Hacettepe tutuyor ne yapacağımı bilemiyorum.

Bazı Üniversitelerin YBS Bölümü İİBF de bulunuyor. Her türlü iktisat dersleri alacaksın yani YBS okusan daha iyi olur. Bilgisayar alanı da olduğu için kariyer planlamanı ona göre yapabilirsin. İster bilgisayar alanından ister İİBF'den aldığın derslere yönelik. Bu İktisat, İşletme, Muhasebe olabilir.

Bazı Üniversitelerin YBS Bölümü İİBF de bulunuyor. Her türlü iktisat dersleri alacaksın yani YBS okusan daha iyi olur. Bilgisayar alanı da olduğu için kariyer planlamanı ona göre yapabilirsin. İster bilgisayar alanından ister İİBF'den aldığın derslere yönelik. Bu İktisat, İşletme, Muhasebe olabilir.
DEÜ ve Hacettepe de İİBF içinde olup olmadığını bilmiyorum bunu araştırırsan iyi olur. Bazıları uygulamalı oluyor.

İş ve gelecek anlamında YBS iktisat boğaziçinde olmadıktan sonra zor.

Hocam sadece üniversiteye bakılsaydı o zaman bu bölümü Boğaziçinde okumayan herkes işsizdi. Lütfen böyle düşüncede olmayın eğer bu bölümü Hakkari gibi bir yerde okursa biri işsiz kalabilir ancak.

Bazı üniversitelerin YBS bölümü İİBF de bulunuyor. Her türlü iktisat dersleri alacaksın yani YBS okusan daha iyi olur. Bilgisayar alanı da olduğu için kariyer planlamanı ona göre yapabilirsin. İster bilgisayar alanından ister İİBF'den aldığın derslere yönelik. Bu iktisat, işletme, muhasebe olabilir.

DEÜ ve Hacettepe de İİBF içinde olup olmadığını bilmiyorum bunu araştırırsan iyi olur. Bazıları uygulamalı oluyor.

Hocam iki bölüm de İİBF içerisinde fakat uygulamalı olursa ne farkı oluyor onu öğrenebilir miyim?

Ortalama bir sıralama geldi DEÜ YBS düşünüyorum ama iktisat okusam mi o da aklımda Hacettepe tutuyor ne yapacağımı bilemiyorum.

İktisat-İşletme gibi bölümlerde belli başlı ODTÜ-Boğaziçi gibi marka değeri yüksek üniversitelerde okumuyorsan iş hayatında pek bir karşılığı olmayan bölümler. Hacettepe İİBF bazında bu seviyede bir üniversite değil.

YBS ise teknik bir meslek olduğu için kendini geliştirdikten sonra çoğu yerde okunur.

Türkiye'de İİBF bölümleri okumak risklidir, YBS okuyun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı