YBS nerede okunur?

• Konuyu başlatan XFG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 6.264
Mülakatta ilk diploma sorarlar genelde. Bireysel iş yapılır tutar tutmaz sana kalmış ama diploma takıntısı olan çok kurum var.

Sorsunlar hocam eğer adam eğitim hayatı boyunca kendini geliştirmemişse diplomanın ne önemi var? Kişinin kendine ne kattığı ve ne kadar iyi projelerde çalıştığıdır.

Merhaba @XFG. Selçuk Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü diğer bahsettiğiniz üniversitelere göre biraz geride kalıyor. Diğer üniversiteler arasında etiket bakımından Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri > Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri = Akdeniz Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri şeklinde bir denklem kurulabilir.
Not: Akdeniz Üniversitesi merkez kampüsteki Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden bahsediyorum.

Selam. Yönetim bilişim sistemleri okumayı düşünüyorum. Aklımda (kendi seviyeme uygun) birkaç üniversite var. Bunlardan bazıları: Konya, Antalya, İzmir, Sakarya gibi üniversiteler. Lakin günümüz şartlarında maddi açıdan bakınca Antalya ve İzmir pek sıcak durmuyor. Sizce nerede okunmalı?

YBS güzel bir bölüm, diploması yazılım sektöründe de oldukça etkili, açıköğretimden okumadığın sürece her yerde okuyabileceğin bir bölüm, elbette kendini geliştirmen de çok önemli. İlerleyeceğin alanı iyi belirleyip projeler ile desteklemeni kendini teknik anlamda da geliştirirsen açık öğretim hariç her yerde okunur. Açıköğretimde okunmaz dememin sebebi iş ilanlarında açık öğretim mezunlarını filtreden eliyorlar, o yüzden açık öğretim diploması işlevsiz bir diploma maalesef. Saydığın üniversitelerden özellikle Sakarya ve Akdeniz oldukça başarılı, İzmir Bakırçay da yazılım alanında iyi bir üniversitedir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı