Hocam öncelikle merhaba, aktif olarak Sakarya Üniversitesi'nde YBS öğrencisiyim. Ben de bu bölümü biraz araştırdıktan sonra kesinlikle yapacağım meslek bu diyerek bu bölümü bu üniversitede tercih ettim. Eğitim başladıktan sonra "iyi ki"lerim çok oldu.
Öncelikle şundan kesinlikle bahsetmeliyim ki insanlar tarafından çok bilinen bir bölüm değil, genellikle "2 yıllık mı, 4 yıllık mı?" sorusunu çok duyuyorsunuz. Araştırma yaptığınız zaman da çok veri yok, "ne iş yapıyor ya?" gibi sorular da fazla. Amacım bu sis bulutunu biraz daha dağıtmak.
Öncelikle biz yazılımcı değiliz, işletmeci de değiliz. Belki de en çok merak edilen konu yazılım konusu. Bizim işimiz yazılımcı olmak değil, işimizde yazılımı bir yardımcı olarak etkin kullanmak. Zaten yazılımcı olma gibi bir hedefiniz varsa, yazılım mühendisliğini tercih edebilirsiniz. Çünkü bu bölümde belki 2 yıl yazılım dersi alıyorsunuz, 4 yıl yazılım mühendisiyle yarışmanız için sizin direkt yazılıma yönelmeniz gerekiyor. YBS'cilerin buradaki amacı bir köprü görevi görmek. Bir yazılımcı, işletme bilmeyebilir; bir işletmeci de yazılım bilmeyebilir. Kısacası YBS'ci burada aradaki köprü olma görevini üstleniyor. Aslında derslerimizde psikolojiden tutun pazarlama, yazılıma kadar eğitim alıyoruz. Yani bu da demek oluyor ki önünüzde bir sürü yol var, birini veya birden fazla yolu seçerek gelecek kariyerinizi inşa edebilirsiniz. Biraz daha kendinizi bulduğunuz, kendi yolunuzu çizdiğiniz bir bölüm. Özetleyecek olursam %50 sosyal %50 teknik diyebilirim.
Üniversite konusuna gelecek olursam hocalarımdan duyduğum kadarıyla YBS için Türkiye'de ilk 5'te (sıralama olmaksızın) Marmara, Boğaziçi, dokuz eylül, Akdeniz ve şu an eğitim aldığım Sakarya Üniversitesi var. Bu bölüm için kesinlikle tercih edilebilecek üniversiteler. Zaten bir ekip hoca tarafından Türkiye'deki YBS bölümlerini açıp, geliştiriliyor. Erman coşkun hocamı örnek verebilirim.
Bu konuda daha sorunuz varsa cevaplamayı çok isterim.
sağlıcakla,