YBS okunur mu?

acevisconti

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba ben şu an lise hazırlık sınıfı okuyan bir öğrenciyim kendime en başından bir tercih listesi ve rota çizmek istedim.
Şu an Yönetim Bilişim Sistemleri, bilgisayar ya da yazılım mühendisliği düşünüyorum fakat okulumda eşit ağırlık sınıfı olduğu için mühendislik çok mümkün değil.
Sizce YBS mi okumalıyım?
YBS okuyup dikey geçişle mühendisliğe mi geçmeliyim?
Özel ders alıp mühendislik mi okumalıyım?
Bu konulara hakim abi ve ablalarım bana yardım edebilirse çok sevinirim.

4 yıllık bölüm olduğu icin DGS yapamazsın.
Tavsiyem ne yap ne et mühendisliğe git.
Diplomalar bir kac çeşide ayrılır.
Doktor, mimar, avukat, muhendis vs bunların diploması sadece 4 yıllık düz lisans diploması değildir. Bu diplomaların bir gecerliligi ayırt edici özelliği vardır.
Bazı sorumluluk alanları baska mesleklerin kabul görmediği iş bölümlerini kapsar.
YBS ise düz 4 yıllık lisans mezunu demektir.
Diplomasının bir ayrılacağı yok.

Tecrübe edinirsin kazanırsın vs evet kesinlikle dogru ama mühendis olup aynısını yaparsan hayat standartın 2-3 kat daha iyi olabiliyor.

4 yıllık bölüm olduğu icin DGS yapamazsın.
Tavsiyem ne yap ne et mühendisliğe git.
Diplomalar bir kac çeşide ayrılır.
Doktor, mimar, avukat, muhendis vs bunların diploması sadece 4 yıllık düz lisans diploması değildir. Bu diplomaların bir gecerliligi ayırt edici özelliği vardır.
Bazı sorumluluk alanları baska mesleklerin kabul görmediği iş bölümlerini kapsar.
YBS ise düz 4 yıllık lisans mezunu demektir.
Diplomasının bir ayrılacağı yok.

Tecrübe edinirsin kazanırsın vs evet kesinlikle dogru ama mühendis olup aynısını yaparsan hayat standartın 2-3 kat daha iyi olabiliyor.
teşekkür ederim birazda olsun aklımdaki sorular cevap buldu saol

Eğitim konusunda bir yorum yapamam ama mühendislik de okusan YBS de okusan yazılım sektöründe kendini okuldan bağımsız çok geliştirmen lazım. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı